Στους αλληλέγγυους επέρριψε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας την ευθύνη για την ένταση που δημιουργήθηκε το πρωί της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον καταυλισμό του Ελληνικού, περιγράφοντας μια κατάσταση εικονικής πραγματικότητας. Έκανε λόγο για «λεγόμενους» απεργούς πείνας, διέψευσε ότι, «τουλάχιστον από την αστυνομία δεν έγινε άσκηση βίας», ενώ προειδοποίησε: «Όποιος αισθάνεται καταπιεσμένος σε αυτή τη δομή είναι ελεύθερος να φύγει. Βέβαια, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται».

Ερωτηθείς από τον Κώστα Κορέλλη, για το παιδί που γρονθοκοπήθηκε από αστυνομικό καθώς και για το παιδί που τραυματίστηκε, ο κ. Μουζάλας διέψευσε το περιστατικό, λέγοντας ότι, κάποιοι επιχείρησαν να γρονθοκοπήσουν τον ίδιο. «Δεν αποκλείω ότι, μπορεί να μου ξέφυγε κάτι. Επίσης, δεν είδατε ότι, κάποιοι πήγαν να γρονθοκοπήσουν εμένα. Εγώ το διαψεύδω αυτό. Αν θέλετε να πλασάρετε μισή άποψη είναι δικαίωμά σας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζάλας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν υπάρχει καμία απεργία πείνας στο Ελληνικό. Επί δύο ημέρες, η Ελλάδα ζει μια είδηση που δεν υπάρχει. Οι λεγόμενοι απεργοί πείνας απαγόρευσαν χθες την είσοδο στο φορτηγό που μεταφέρει το φαγητό».

Ακόμη, αναφερόμενος στους πρόσφυγες, είπε: «Οι λεγόμενοι πρόσφυγες, που φωνάζουν για τα σχολεία, είδατε το λεωφορείο που μεταφέρει τα παιδιά στο σχολείο. Φωνάζουν ότι, δεν έχουν γιατρούς και δεν άφησαν το ασθενοφόρο να μεταφέρει άρρωστο στη Βούλα».

Ο κ. Μουζάλας, αναφερόμενος στους αλληλέγγυους και στην ένταση δήλωσε «δεν πρόκειται να επιτρέψουμε παραβίαση των νόμων του ελληνικού κράτους».

Ακόμη, πρόσθεσε ότι, θα συναντηθεί με μια αντιπροσωπεία των προσφύγων που μένουν στον καταυλισμό: «Μου ζήτησαν να βρεθούμε και έθεσα ως προϋπόθεση ν’ ανοίξουν οι πόρτες. Θα δω μια αντιπροσωπεία. Βέβαια, δεν ξέρω κατά πόσο αυτή είναι νόμιμα εκλεγμένη».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η σημερινή κίνησή του σηματοδοτεί κάτι: «Πονάμε τους φιλοξενούμενούς μας και προσπαθούμε να κάνουμε κάτι, έστω με πολλά λάθη και πολλές δυσκολίες».

Η αντίδραση της ΚΕΕΡΦΑ

Αμέσως μετά τις δηλώσεις του υπουργού, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τον Φασισμό εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταγγέλει τον κ. Μουζάλα ότι, επιτέθηκε στους απεργούς πείνας.

«Ο Μουζάλας επιτίθεται με την αστυνομία για να σπάσει την απεργία πείνας των προσφύγων στο Ελληνικό.
Καταγγέλλουμε τον υπουργό Μουζάλα, ο οποίος επικεφαλής διμοιρίας ΜΑΤ επιτέθηκε στους πρόσφυγες απεργούς πείνας στο Ελληνικό.
Επιχείρησαν με τη βία να βάλουν να λειτουργήσει ένας χώρος, καταστέλλοντας βίαια τη δίκαια κινητοποίηση των προσφύγων.
Για πάνω από 15 λεπτά έσπρωχναν, κλωτσούσαν και χτυπούσαν πρόσφυγες, τραυματίζοντας ακόμα και ένα μικρό παιδί.
Προηγήθηκε πρωτοφανούς αυταρχικού χαρακτήρα δήλωση του Μουζάλα όπως: «Αν δεν υπακούτε το νόμο, να φύγετε».
Πρόκειται για χυδαία ρατσιστική κατασταλτική αντιμετώπιση των προσφύγων από έναν υπουργό ο οποίος κυνικά ανέλαβε πριν μερικές μέρες μερίδιο ευθύνης για τους 5 νεκρούς πρόσφυγες στα στρατόπεδα.
Καλούμε το εργατικό κίνημα, τη νεολαία, το κίνημα αλληλεγγύης να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα των προσφύγων και να καταδικάσουν την καταστολή της κινητοποίησης των προσφύγων.

Αφήστε μια απάντηση:

Please enter your comment!
Please enter your name here

four × 4 =