Τις πρώτες επτά εγκρίσεις χρηματοδότησης ύψους 5,5 εκ. €, μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 10 του ΠΕΠ Αττικής, για την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού σε νοσοκομεία της Αττικής υπέγραψε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Αναλυτικά, η πρώτη φάση της χρηματοδότησης αφορά σε:

  • Προμήθεια και εγκατάσταση μονάδων παραγωγής αερίου Ο2 καθαρότητας 93±3% σε 5 νοσοκομεία της 2ης Υ.Πε. Πειραιώς και Αιγαίου, προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ και συγκεκριμένα στο Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ», το Γ.Ν. Νίκαιας «Αγ. Παντελεήμων», το Γ.Ν. Ελευσίνας «ΘΡΙΑΣΙΟ», το Γ.Ν.«ΑΚΛΗΠΕΙΟ» Βούλας και το Γ.Ν. – Κ.Υ. Κυθήρων.
  • Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Κωνσταντοπούλειου Γ.Ν. Νέας Ιωνίας – Πατησίων, προϋπολογισμού 651.000 ευρώ.
  • Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Λαϊκό», συνολικού προϋπολογισμού 470.000 ευρώ.
  • Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την κάλυψη του Νοσοκομείου Θείας Πρόνοιας «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ», προϋπολογισμού 301.000 ευρώ.
  • Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η ΣΩΤΗΡΙΑ», προϋπολογισμού 552.000 ευρώ.
  • Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου «Άγιοι Ανάργυροι», προϋπολογισμού 700.000 ευρώ.
  • Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Γενικού Περιφερειακού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», προϋπολογισμού 390.000 ευρώ.

Οι παραπάνω πράξεις χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Προμήθεια εξοπλισμού μονάδων δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην Περιφέρεια Αττικής», συνολικού προϋπολογισμού 13.356.880 ευρώ, η οποία εκδόθηκε μετά από στενή συνεργασία της περιφέρειας και του υπουργείου Υγείας, με την καταγραφή των αναγκών των νοσοκομείων.

Η προθεσμία υποβολής προτάσεων λήγει τον Μάρτιο 2019. Μέχρι το τέλος της προθεσμίας αναμένεται ότι και τα 25 νοσοκομεία της Αττικής που περιλαμβάνονται στην πρόσκληση θα έχουν υποβάλει τις προτάσεις τους προς χρηματοδότηση και θα έχουν εκδοθεί οι σχετικές αποφάσεις ένταξης.

80 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας από την περιφέρεια Αττικής

Να σημειωθεί ότι  οι παραπάνω πράξεις αποτελούν συνέχεια στοχευμένων παρεμβάσεων της περιφέρειας Αττικής για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Ενδεικτικά, η περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, χρηματοδοτεί την προμήθεια υπερσύγχρονου και αναγκαίου εξοπλισμού για τα νοσοκομεία της Αττικής, ύψους 40,6 εκατομμυρίων ευρώ, απόφαση για την οποία μάλιστα χρειάστηκε νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να καταστεί δυνατή. Αλλά και την προμήθεια ιατροτεχνολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού για τις ανάγκες των στρατιωτικών νοσοκομείων της Αττικής, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, καθώς και την προμήθεια νέων ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ, προϋπολογισμού 3,6 εκατομμυρίων ευρώ και εξοπλισμού πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας προϋπολογισμού 4,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Συνολικά λοιπόν η περιφέρεια Αττικής ενισχύει τον τομέα της Υγείας με περισσότερα από 80 εκατομμύρια ευρώ προερχόμενα από ιδίους πόρους και από πόρους του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020.

Αφήστε μια απάντηση:

Please enter your comment!
Please enter your name here

11 − seven =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.