Το ότι η Τέχνη αποτελεί μέγιστη πηγή Παιδείας είναι γνωστό. Μπορεί όμως να ενσωματωθεί πιο αποτελεσματικά, πιο δημιουργικά στο σχολείο. Να αποτελέσει κύριο μάθημα σε μια εξέλιξη του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Αυτή η ερώτηση απαντήθηκε στο 1ο Μαθητικό Συνέδριο που φιλοξενήθηκε στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, με τη συμμετοχή σχολείων τόσο από την πόλη του Ηρακλείου, όσο και από τα βόρεια προάστια του λεκανοπεδίου.

Εκατοντάδες μαθητών παρουσίασαν την δουλειά τους σε πολιτιστικά, εκπαιδευτικά projects αποδεικνύοντας ότι η Τέχνη μπορεί να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα στην σύγχρονη Παιδεία.

 

Με την λήξη του συνεδρίου, ο Επικοινωνία φιλοξένησε τους διοργανωτές του. Στην Dolce Vita και την Ελίζα Λιμοντζόγλου μίλησαν οι σχολικές σύμβουλοι: Χριστίνα Παπαζήση και Μαίρη Κωτούλα, ο διευθυντής και η υποδιευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Ηρακλείου, Σωτήρης Φωτόπουλος και Μαρία Αλειφεροπούλου, αντίστοιχα, καθώς και ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου, Θόδωρος Γραμματικός.

 

Αφήστε μια απάντηση:

Please enter your comment!
Please enter your name here

nineteen − 7 =