Κυριακή, 18 Μαΐου, 2025
  • Ο Σταθμός
  • Δήμος Ηρακλείου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
Επικοινωνία 94FM
ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
No Result
View All Result
Επικοινωνία 94FM
Home Αυτοδιοίκηση

Περιφέρεια Αττικής: Τρεις νέες μελέτες για την κατασκευή σύγχρονων σχολείων

από Δημήτρης Δημακόπουλος
Πριν 2 έτη
σε Αυτοδιοίκηση
Περιφέρεια Αττικής: Τρεις νέες μελέτες για την κατασκευή σύγχρονων σχολείων
Share on FacebookShare on Twitter

Το «πράσινο» φως για την κατασκευή τριών νέων σύγχρονων σχολικών κτιρίων στις Αχαρνές, την Ελευσίνα και το Χαλάνδρι, δόθηκε σήμερα μετά τη σχετική υπογραφή των συμβάσεων για την ανάθεση των μελετών ωρίμανσης, οι οποίες θα εκπονηθούν με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, μέσω ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, με συνολικό προϋπολογισμό που αγγίζει το 1.5 εκ. ευρώ.

Οι σχετικές συμβάσεις υπεγράφησαν σήμερα από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» Θ. Γιάνναρη και τους εκπροσώπους των αναδόχων στα γραφεία της ΚΤΥΠ ΑΕ, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, των Δημάρχων Ελευσίνας Α. Οικονόμου και Χαλανδρίου Σ. Ρούσσου και των Αντιπεριφερειαρχών Βορείου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη και Αν. Αττικής Θ. Αυγερινού. Παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος των Κτιριακών Υποδομών (ΚτΥπ Α.Ε) Τ. Κατσίπος, ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης, ο Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και ΕΣΔΙΤ Θ. Κυριαζόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Ελευσίνας Σ. Κάβουρα και Αθ. Μαυρογιάννης.

Οι εν λόγω μελέτες αφορούν στην κατασκευή των εξής σχολείων:

Ανατολική Αττική: Το 18ο Ολοήμερο δημοτικό σχολείο Αχαρνών, συνολικού προϋπολογισμού δημοπράτησης 515.000 ευρώ περίπου
Δυτική Αττική: 1ο και 2ο Δημοτικό σχολείο Ελευσίνας, συνολικού προϋπολογισμού δημοπράτησης 505.000 ευρώ περίπου
Βόρειος Τομέας Αττικής: 17ο ολοήμερο Δημοτικό σχολείο Χαλανδρίου, συνολικού προϋπολογισμού δημοπράτησης 407.000 ευρώ περίπου
Επισημαίνεται πως συνολικά η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και με φορέα υλοποίησης τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ., 27 έργα σχολικών κτιρίων συνολικού προϋπολογισμού 62 εκ. ευρώ και 21 μελέτες σχολικών κτιρίων συνολικού προϋπολογισμού 6,3 εκ. ευρώ.

«Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε με τους ίδιους και με γρηγορότερους ρυθμούς στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027, έτσι ώστε η Αττική μας να διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές και εξοπλισμό σε όλα τα στάδια εκπαίδευσης, ξεκινώντας από την προσχολική και συνεχίζοντας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση»,δήλωσε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

«Για εμάς, την “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.”, διαρκής έγνοια μας είναι τα παιδιά, το μέλλον της χώρας. Υποχρέωση και καθήκον μας λοιπόν είναι, να συμβάλλουμε με όλες τις δυνάμεις μας για καλύτερες υποδομές παιδείας, οι οποίες εγγυώνται καλύτερο επίπεδο εκπαίδευσης. Και σε αυτό είμαστε ταγμένοι», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚτΥπ Α.Ε, Θ. Γιάνναρης.

Αντίστοιχα ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΚτΥπ Α.Ε. Τ. Κατσίπος, υπογράμμισε ότι τώρα αξιοποιούνται στο έπακρο τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Περιφέρειας, στη βάση ενός αποτελεσματικού κοινού βηματισμού με την ΚΤΥΠ.

Με τη σειρά τους οι Δήμαρχοι Ελευσίνας Α. Οικονόμου και Χαλανδρίου Σ. Ρούσσος ευχαρίστησαν τον κ. Πατούλη αλλά και τα στελέχη της ΚΤΥΠ για την άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα που σχετίζονται με τις ελλείψεις σχολικών υποδομών. Όπως υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου οι μελέτες αφορούν στην αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό δημοτικών σχολείων στην Ελευσίνα που έχουν χτιστεί το 1900, υπογραμμίζοντας την ανάγκη της πόλης για ασφαλείς υποδομές. Στο ίδιο κλίμα και ο κ. Ρούσσος χαρακτήρισε ελπιδοφόρο και αισιόδοξο το γεγονός ότι υπογράφονται μελέτες για τη δημιουργία νέων σύγχρονων σχολείων και πως λύνεται το πρόβλημα σχολικής υποδομής στο Πάτημα Χαλανδρίου, το οποίο εκκρεμεί για δεκαετίες.

Προηγ.

Δ. Παπαστεργίου: «Μισό δις ευρώ για έργα τεχνολογίας στην Αυτοδιοίκηση»

Επόμ.

Συνεργασία του δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Επόμ.
Συνεργασία του δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Συνεργασία του δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Τώρα στον αέρα

  • 94fm Eclectic Music
    00:00 - 23:59

Ροή ειδήσεων

Νέες ταυτότητες: Κατάργηση της τοπικής αρμοδιότητας και διευρυμένο ωράριο σε 81 αστυνομικά τμήματα

Νέες ταυτότητες: Κατάργηση της τοπικής αρμοδιότητας και διευρυμένο ωράριο σε 81 αστυνομικά τμήματα

16/05/2025
Ακρόπολη: Εισαγγελική παρέμβαση για το drone show της Adidas

Ακρόπολη: Εισαγγελική παρέμβαση για το drone show της Adidas

16/05/2025
Ένταση στη Βουλή για φράση του Καιρίδη για την Κύπρο

Ένταση στη Βουλή για φράση του Καιρίδη για την Κύπρο

16/05/2025

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ LIVE

Επικοινωνία 94fm
Επικοινωνία 94fm
LIVE

Το περιοδικό του Επικοινωνία | Τεύχος 14

Facebook Instagram Youtube

Ο Επικοινωνία 94FM, το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ηρακλείου Αττικής, είναι από τους πρώτους σταθμούς που εξέπεμψαν με την απελευθέρωση της ραδιοφωνίας το 1989.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

  • Διαύγεια
  • Ε.ΔΗ.Ρ.Τ.Μ.Μ.Ε
  • Διαφημιστείτε στον 94fm
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Cookies

Μέλος της ΕΔΗΡΤΜΜΕ

Εγγραφή στο Newsletter

Copyright © 2024 94fm.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
No Result
View All Result