Κυριακή, 18 Μαΐου, 2025
  • Ο Σταθμός
  • Δήμος Ηρακλείου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
Επικοινωνία 94FM
ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
No Result
View All Result
Επικοινωνία 94FM
Home Αυτοδιοίκηση

Η ΚΕΔΕ στο Παγκύπριο Συνέδριο της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου

από Δημήτρης Δημακόπουλος
Πριν 2 έτη
σε Αυτοδιοίκηση
Η ΚΕΔΕ στο Παγκύπριο Συνέδριο της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου
Share on FacebookShare on Twitter

Στο Παγκύπριο Συνέδριο της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου, που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό, συμμετείχε αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με τον γενικό γραμματέα Δημήτρη Καφαντάρη και τον γενικό διευθυντή Γιάννη Καραγιάννη.

Το συνέδριο, με κεντρικό θέμα η «Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Κύπρο – Η επόμενη μέρα των Κοινοτήτων», πραγματοποιήθηκε ένα χρόνο μετά την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τις κοινότητες και ένα χρόνο πριν, τον Ιούλιο του 2024, την ολοκλήρωση της μετάβασής τους στο νέο καθεστώς.

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης κατά την ομιλία του αφού ευχαρίστησε εκ μέρους της ΚΕΔΕ την Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου για την πρόσκληση και μεταφέροντας την σχετική εμπειρία της ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σημείωσε πως δεν αρκεί από μόνη της η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, για να αλλάξει το μοντέλο λειτουργίας του κράτους και της Αυτοδιοίκησης.

«Οι μεταρρυθμίσεις, ανέφερε, δεν είναι απλά νομικά εργαλεία, αλλά πολιτικές πρωτοβουλίες πρώτα από όλα, που στόχο έχουν να καταστήσουν τη λειτουργία του κράτους και των θεσμών του πιο αποτελεσματική, πιο διαφανή, περισσότερο άμεση σε σχέση με τους πολίτες. Η ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς το Κράτος και τους θεσμούς είναι ένας κρίσιμος παράγοντας , που πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα στον πολιτικό σχεδιασμό όλων μας».

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ αναφέρθηκε επίσης στην πάγια θέση της ΚΕΔΕ στο δημόσιο διάλογο που διεξάγεται εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα, με αφορμή την προώθηση μιας σειράς από μεταρρυθμίσεων που εφαρμόζονται από το 1998 ως σήμερα και οι οποίες πολλές φορές,  όπως είπε χαρακτηριστικά,  προωθήθηκαν χωρίς να ληφθεί υπόψη η άποψη της Αυτοδιοίκησης, ενώ δεν υπήρξαν ποτέ τόσο γενναίες όσο θα έπρεπε και διεκδικεί η ίδια η Αυτοδιοίκηση.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Καφαντάρης στο Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των ΥΠΕΣ Ελλάδας και Κύπρου για την Υλοποίηση της Μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Κύπρο, στο πλαίσιο υλοποίησης του οποίου συμμετέχει και η ΚΕΔΕ. Τόνισε  ότι η συνεργασία των δύο Ενώσεων είναι διαρκής, θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί, υπηρετώντας έναν κοινό στόχο: Μια σύγχρονη και ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού, που θα λειτουργεί προς όφελος του θεσμού και των τοπικών κοινωνιών.

Ο γενικός διευθυντής της ΚΕΔΕ Γιάννης Καραγιάννης, ο οποίος, στο πλαίσιο  του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων Εσωτερικών Ελλάδας Κύπρου για την προώθηση της Μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Κύπρο, συμμετέχει ως εμπειρογνώμονας για το συντονισμό και τη μεταφορά τεχνογνωσίας από την Ελλάδα στην Κύπρο,  στην ομιλία αρχικά αναφέρθηκε στο ιστορικό των μεταρρυθμίσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τις τελευταίες δεκαετίες.

Τόνισε ότι οι αλλαγές που θα επέλθουν με το νέο νομοθετικό πλαίσιο, στην Κύπρο, είναι μεγάλες και πρέπει να γίνουν πολλά στο μεταβατικό στάδιο για την ετοιμασία της Μεταρρύθμισης στην ενδιάμεση περίοδο των επόμενων μηνών που απομένουν μέχρι την 31/3/2024, ώστε να εφαρμοστεί με επιτυχία στην νέα περίοδο.

Επεσήμανε ότι πρόθεση του υπουργείου Εσωτερικών της Ελλάδας και της ΚΕΔΕ είναι να παρουσιάσουμε τις καλές πρακτικές, αλλά και τις παθογένειες και τα λάθη που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια στην εφαρμογή των διοικητικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. Να ανταλλάξουμε εμπειρίες, τεχνογνωσία και μέσα από τη ζύμωση να προκύψει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για αυτό το τόσο σημαντικό και κρίσιμο εγχείρημα για το μέλλον των Κοινοτήτων και των Δήμων της Κύπρου.

Προηγ.

Ίδρυση νέου βρεφικού τμήματος στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

Επόμ.

Δώρο ζωής από τη συμμετοχή των πολιτών στην καλοκαιρινή αιμοδοσία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Επόμ.
Δώρο ζωής από τη συμμετοχή των πολιτών στην καλοκαιρινή αιμοδοσία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Δώρο ζωής από τη συμμετοχή των πολιτών στην καλοκαιρινή αιμοδοσία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Τώρα στον αέρα

  • 94fm Eclectic Music
    00:00 - 23:59

Ροή ειδήσεων

Νέες ταυτότητες: Κατάργηση της τοπικής αρμοδιότητας και διευρυμένο ωράριο σε 81 αστυνομικά τμήματα

Νέες ταυτότητες: Κατάργηση της τοπικής αρμοδιότητας και διευρυμένο ωράριο σε 81 αστυνομικά τμήματα

16/05/2025
Ακρόπολη: Εισαγγελική παρέμβαση για το drone show της Adidas

Ακρόπολη: Εισαγγελική παρέμβαση για το drone show της Adidas

16/05/2025
Ένταση στη Βουλή για φράση του Καιρίδη για την Κύπρο

Ένταση στη Βουλή για φράση του Καιρίδη για την Κύπρο

16/05/2025

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ LIVE

Επικοινωνία 94fm
Επικοινωνία 94fm
LIVE

Το περιοδικό του Επικοινωνία | Τεύχος 14

Facebook Instagram Youtube

Ο Επικοινωνία 94FM, το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ηρακλείου Αττικής, είναι από τους πρώτους σταθμούς που εξέπεμψαν με την απελευθέρωση της ραδιοφωνίας το 1989.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

  • Διαύγεια
  • Ε.ΔΗ.Ρ.Τ.Μ.Μ.Ε
  • Διαφημιστείτε στον 94fm
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Cookies

Μέλος της ΕΔΗΡΤΜΜΕ

Εγγραφή στο Newsletter

Copyright © 2024 94fm.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
No Result
View All Result