Ένα άγνωστο έργο του κορυφαίου Ολλανδού ζωγράφου Ρέμπραντ,  πρόκειται να εκτεθεί στο Άμστερνταμ.  Oλλανδός έμπορος τέχνης ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε ένα άγνωστο μέχρι σήμερα έργο του Ρέμπραντ, έναν πίνακα που αγόρασε πριν από 18 μήνες σε δημοπρασία στο Λονδίνο έναντι του ευτελούς ποσού των 148.000 ευρώ.

Πρόκειται για το «Πορτρέτο νέου άνδρα», που φιλοτεχνήθηκε πιθανότατα γύρω στο 1634, το οποίο μπορεί να αξίζει πολλά εκατομμύρια. Ο έμπορος τέχνης Γιαν Σιξ τον αγόρασε το 2016 σε δημοπρασία του οίκου Christie’s. «Όταν είδε το έργο, αμέσως κατάλαβε ότι επρόκειτο για Ρέμπραντ», εξήγησε η εκπρόσωπος του Σιξ, Ρόνιτ Πάλας. «Γνωρίζει πολύ καλά τον ζωγράφο και επί χρόνια έκανε έρευνες για αυτόν. Ήταν λοιπόν απίστευτα ενθουσιασμένος αλλά φοβόταν κιόλας ότι όλοι θα καταλάβαιναν σε τι κατάσταση βρισκόταν», πρόσθεσε.

Ο πίνακας έχει ήδη πιστοποιηθεί και από άλλους ιστορικούς τέχνης, μεταξύ των οποίων και από τον Ερνστ φαν ντε Βέτερινγκ, που θεωρείται κορυφαίος ειδικός στον τομέα του. Το έργο δεν φέρει ούτε υπογραφή, ούτε ημερομηνία. Η ιστορία του παραμένει άγνωστη. Πριν πουληθεί ανήκε σε μια οικογένεια βρετανών αριστοκρατών επί περισσότερες από έξι γενιές.

Ο Γιαν Σιξ, που έχει γράψει και ένα βιβλίο για την ανακάλυψή του, σκοπεύει να πουλήσει τον πίνακα μετά την έκθεση στο Άμστερνταμ. Η εκπρόσωπός του απέφυγε ωστόσο να εκτιμήσει την αξία του, λέγοντας μόνο ότι πιθανότατα θα πιάσει «περισσότερα από 147.000 ευρώ».

Αφήστε μια απάντηση:

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 − 12 =