Για τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) ανάρτηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα το μεσημέρι της Τρίτης στα social media.

Τονίζεται σε αυτή πως οι ΤΟΜΥ «δίνουν ουσιαστικό περιεχόμενο στην έννοια της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αλλάζουν τη φιλοσοφία του Εθνικού Συστήματος Υγείας και, τηρουμένων των αναλογιών, έχουν σημασία ανάλογη με την ίδρυση του ΕΣΥ».

Παράλληλα, προαναγγέλλεται η σύσταση 239 ΤΟΜΥ «σε μία δύσκολη δημοσιονομικά περίοδο» αναφέροντας ότι η κυβέρνηση είναι σε θέση να πει «ότι πετύχαμε εκεί που άλλοι απέτυχαν».

“Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα μπορεί να ανοίξει την πρόσβαση σε Υπηρεσίες Υγείας σε ευρύτατες μάζες του πληθυσμού, ιδιαίτερα σε περιοχές, εντός εισαγωγικών, υποβαθμισμένες, δηλαδή σε περιοχές όπου δεν είχε προτεραιοποιηθεί η φροντίδα το προηγούμενο διάστημα. Και ταυτόχρονα, να άρει μέρος του μεγάλου βάρους που έχουν σήμερα οι δομές του ΕΣΥ”, αναφέρει στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, η δήλωση του πρωθυπουργού για τις Μονάδες Παροχής Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας συνοδεύεται από βίντεο, με τον τίτλο “Πάνω απ’ όλα υγεία”, το οποίο ολοκληρώνεται με την περίφημη φράση – μανιφέστο ότι “είναι Δίκαιο και γίνεται πράξη”.

Αφήστε μια απάντηση:

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × 4 =