Αλέξης Χαρίτσης: ”Νέες ρυθμίσεις για την ασφάλεια των εργαζομένων”

Ξεκίνησε χτες στη Βουλή και την αρμόδια Επιτροπή, η συζήτηση του “πολυνομοσχεδίου” του Υπουργείου Εσωτερικών, «Προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας-Ρυθμίσεις για την απονομή Ιθαγένειας – Διατάξεις σχετικές με τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση – Λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας ΥΠΕΣ».

«Το ν/σ περιλαμβάνει τη δημιουργία, για πρώτη φορά στη χώρα μας, ενός ολοκληρωμένου δικτύου δομών για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και την αποτελεσματική προστασία των θυμάτων», όπως τόνισε κατά την εισήγησή του ο αρμόδιος Υπουργός, Αλέξης Χαρίτσης.

«Στο ίδιο νομοσχέδιο φέρνουμε επιπλέον, μια σειρά ρυθμίσεις για τη βελτίωση και τη θωράκιση του συστήματος απονομής ιθαγένειας σε όσους συμπολίτες μας τη δικαιούνται βάσει Συντάγματος, με ενιαίες και αδιάβλητες διαδικασίες.

Τα ίσα δικαιώματα και η ισότιμη, στην πράξη, αντιμετώπιση για όλους και όλες δεν είναι πολυτέλεια. Είναι θεμελιώδης υποχρέωση για κάθε σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος δικαίου που σέβεται τους πολίτες του», συνέχισε.

«Αποκαθιστούμε όμως με το πολυνομοσχέδιο μας και τα εργασιακά δικαιώματα για εργαζόμενους όπως οι σχολικοί φύλακες και οι δημοτικοί αστυνομικοί που επλήγησαν βάναυσα το 2014 από τον τότε Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μητσοτάκη.

Διασφαλίζουμε τέλος την ομαλή ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης από το ΑΣΕΠ των οριστικών πινάκων για την πρόσληψη περισσότερων από 8.000 εργαζόμενους από τους Δήμους όλης της χώρας.

Η προστασία της εργασίας στην αυτοδιοίκηση είναι βασική προτεραιότητα της πολιτικής μας, γι’ αυτό θα ακολουθήσουν νέες ρυθμίσεις για την βελτίωση της υγιεινής και ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους των ΟΤΑ, αλλά και για την στήριξη του πολύπαθου κλάδου των σχολικών καθαριστριών”, ολοκλήρωσε.

Leave a Comment

12 − 7 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.