Στην απόφαση να ανασταλεί έως τις 30 Ιουνίου η υποχρέωση των δήμων και των περιφερειών της χώρας να μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδας, συμφώνησαν από κοινού εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της Αυτοδιοίκησης.

Ειδικότερα κατά τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Αλ. Χαρίτση και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη με ττον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη και τους επικεφαλής των παρατάξεων καθώς και με αντιπροσωπεία της ΕΝΠΕ, μετά από συζήτηση δυόμιση ωρών συμφωνήθηκε, μετά από καθολικό αίτημα της Αυτοδιοίκησης, αλλά και την παραδοχή εκ μέρους των υπουργών ότι υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν και να αντιμετωπιστούν, να ανασταλεί η εφαρμογή της απόφασης του υπουργείου Οικονομικών για μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των δήμων και των περιφερειών μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Στο διάστημα που μεσολαβεί εκπρόσωποι των δύο υπουργείων, της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ θα συζητήσουν τα επιμέρους ζητήματα που έχουν τεθεί προκειμένου να βρεθούν συγκεκριμένες λύσεις.

«Καταλήξαμε σε μία απόφαση που μας δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε όλα τα θέματα που τέθηκαν», σημείωσε ο κ. Χαρίτσης μετά τη συνάντηση, ενώ εξέφρασε βεβαιότητα ότι «θα βρούμε λύση σε όλα τα ζητήματα».
Την ικανοποίηση τους εξέφρασαν οι πρόεδροι της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ. Μάλιστα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης έκανε λόγο για νίκη της Αυτοδιοίκησης, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

«Θεωρώ ότι σήμερα υπήρξε μια νίκη της Αυτοδιοίκησης, η οποία έδειξε ότι όταν υπάρχει συνεννόηση και διάλογος με τη Κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς τότε μπορεί να προκύψει κάτι θετικό.

Αυτός ο διάλογος πρέπει να συνεχιστεί καθώς υπάρχουν πολλά ανοιχτά ζητήματα που μας απασχολούν.

Η σημερινή συνάντηση αποτελεί ένα καλό δείγμα και αποδεικνύει ότι όταν γίνεται συζήτηση και διάλογος, αυτό μπορεί να είναι προς όφελος των τοπικών κοινωνιών».

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της συζήτησης τόνισε ότι η κεντρική διοίκηση αποδεικνύει με τις αποφάσεις της ότι δεν εμπιστεύεται την αυτοδιοίκηση και καθημερινά επιδιώκει να περιορίσει την ανεξαρτησία της.

Αφήστε μια απάντηση:

Please enter your comment!
Please enter your name here

twelve + twenty =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.