Τρείς μήνες νωρίτερα ανέλαβε την δημαρχία Παλαιού Φαλήρου ο Γιάννης Φωστηρόπουλος, μετά την παραίτηση του δημάρχου Διονύση Χατζηδάκη, ο οποίος είναι υποψήφιος Βουλευτής με τη ΝΔ στο νότιο τομέα της Β’ Αθηνών.

Προηγήθηκαν εσωπαραταξιακές διαδικασίες για την εκλογή νέου δημάρχου, οι οποίες διεξήχθησαν στο Παλαιό Φάληρο μεταξύ των μελών της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου , της δημοτικής παράταξης που ηγείτο ο Διονύσης Χατζηδάκης.

Ο  Διονύσης Χατζηδάκης  στήριξε όπως ήταν φυσιολογικό των εκλεγέντα με ευρεία πλειοψηφία,  δήμαρχο Γιάννη Φωστηρόπουλο και τον πρότεινε  ως τον αντικαταστάτη του μέχρι το τέλος της θητείας, ώστε να υπάρχει ομαλή μετάβαση και συνέχεια στο τιμόνι του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Η συντριπτική πλειοψηφία των 27 συμβούλων που απαρτίζουν την δημοτική παράταξη Χατζηδάκη υπερψήφισε την πρόταση και εξέλεξε τον Γιάννη Φωστηρόπουλο .

Παρόλα αυτά το ενωτικό κλίμα χάλασε αν και αναμενόταν, η  συμπόρευση των Δούμα και Ανδρικοπούλου εναντίον της πρότασης Φωστηρόπουλου, με την υποψηφιότητα του Ανδρέα Δούμα να λαμβάνει μόλις  8 ψήφους.

Ο Γιάννης Φωστηρόπουλος θα είναι από σήμερα ο πρώτος εκλεγμένος δήμαρχος που δεν θα περιμένει την 1η Σεπτεμβρίου για να αναλάβει καθήκοντα αλλά θα ξεκινήσει το έργο του πολύ νωρίτερα.

Αφήστε μια απάντηση:

Please enter your comment!
Please enter your name here

11 − one =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.