Ανταρσία: Αντιδημοκρατική απαγόρευση Μπακογιάννη σε βάρος της κινητοποίησης κατά του ρατσισμού

Η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας με ανακοίνωσή της, επιτίθεται στον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, κατηγορώντας τον για  «αντιδημοκρατική απαγόρευση  σε βάρος της κινητοποίησης κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 21 Μάρτη».

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Η διοίκηση Μπακογιάννη  προχώρησε σε μια προκλητική αντιδημοκρατική μεθόδευση με την άρνηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Βασίλη Κορομάντζου  να παραχωρήσει την Πλατεία Ομονοίας για την μεγάλη κινητοποίηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού το Σάββατο 21 Μάρτη, η οποία έχει την στήριξητης ΚΕΕΡΦΑ και  συνδικάτων, οργανώσεων της αριστεράς, φοιτητικών συλλόγων, κοινοτήτων μεταναστών και μαθητών σχολείων της Αθήνας.

Η κινητοποίηση πραγματοποιείται τα τελευταία 10 χρόνια στον ίδιο χώρο δηλ. στην Ομόνοια, κάτι που γνωρίζουν καλά οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθήνας  και γι αυτό άλλωστε δεν είχαν αντίρρηση. Η επιλογή της Πλατείας Ομονοίας δεν είναι τυχαία. Αποτελεί εμβληματικό τόπο διαχρονικής συνάντησης των μεταναστών και των προσφύγων από την δεκαετία του 1990.

Η κινητοποίηση δεν πρόκειται να προσαρμοστεί στα ανεξήγητα γούστα της νεοδημοκρατικής μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας για την «χωροθέτηση»  των διαδηλώσεων με αρχή τη κινηοποίηση της  21ης Μάρτη που στρέφεται  ενάντια στα ρατσιστικά μέτρα της κυβέρνησης, με τις φυλακές στα νησιά, τους πλωτούς φράκτες, τις απελάσεις και τις επιχειρήσεις σκούπα της ΕΛΑΣ και απαιτεί μ να μπούν φυλακή οι νεοναζί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής.

Εξ άλλου δεν ζητήσαμε άδεια για την πραγματοποίηση η μη της κινητοποίησης αλλά τις αυτονόητες διευκολύνσεις για τις εκδηλώσεις όπως είναι η παροχή ρεύματος και εξέδρας και η συνεννόηηση για το που θα τοποθετηθεί.

Φαίνεται όμως ότι η δημοτική αρχή Μπακογιάννη βιάζεται επίσης να κατατεμαχίσει την νέα Πλατεία Ομονοίας και να την παραχωρήσει σε ιδιώτες, σε  μαγαζιά για τραπεζοκαθίσματα η για άλλες χρήσεις των ιδρυμάτων και των πλούσιων χορηγών της «ανάπτυξης».

Η επίθεση της κυβέρνησης σε βάρος των δημοκρατικών ελευθεριών, με τις εκστρατείες «νόμου και τάξης», με τις απαγορεύσεις σε βάρος των συνδικάτων, των διαδηλωσεων στο κέντρο της Αθήνας, την κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια και την επιβολή της αστυνομοκρατίας σε κάθε γειτονιά της πόλης δεν θα περάσει. ΟΙ δρόμοι και οι πλατείες της πόλης , όπως η Ομόνοια θα πλημμυρίσουν με τις φωνές των διαδηλωτών θέλει δεν θέλει ο Δήμαρχος της ΝΔ Κώστα Μπακογιάννης.

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ

Leave a Comment

nineteen − two =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.