«Ο τόπος έχει ανάγκη μια προοδευτική τομή και κατ’ επέκταση μια προοδευτική συνταγματική αναθεώρηση» αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην επιστολή του προς τη Φώφη Γεννηματά, απαντώντας σε σχετική επιστολή της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής με τις προτάσεις της για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

«Έχω ήδη δημόσια διατυπώσει την προσωπική μου δέσμευση ότι πριν από το τέλος της συνταγματικά προβλεπόμενης θητείας της κυβέρνησής μου, θα κινήσουμε τις διαδικασίες για την συνταγματική αναθεώρηση όπως το σύνταγμα προβλέπει», τονίζει στην απάντηση του ο Αλ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας πως ήδη στη δημόσια διαβούλευση που διεξήχθη έχουν κατατεθεί ενδιαφέρουσες προτάσεις και σκέψεις τόσο από κόμματα και φορείς όσο και από απλούς πολίτες.

Ολόκληρη η επιστολή του κ. Τσίπρα προς την κα Γεννηματά την οποία έδωσε στη δημοσιότητα το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού:

«Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
κα Φώφη Γεννηματά
Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ
και Επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής

Αθήνα, 27.3.18

Έλαβα σήμερα την επιστολή σου και τις προτάσεις που τη συνοδεύουν για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και θα ήθελα να σε ευχαριστήσω θερμά.
Όπως γνωρίζεις, έχω ήδη δημόσια διατυπώσει την προσωπική μου δέσμευση ότι πριν το τέλος της Συνταγματικά προβλεπόμενης θητείας της κυβέρνησής μου, θα κινήσουμε τις διαδικασίες για την Συνταγματική Αναθεώρηση όπως το Σύνταγμα προβλέπει.
Ήδη στη δημόσια διαβούλευση που διεξήχθη έχουν κατατεθεί ενδιαφέρουσες προτάσεις και σκέψεις τόσο από κόμματα και φορείς όσο και από απλούς πολίτες.
Σε ότι αφορά δε την ουσία της Αναθεώρησης, θα συμφωνήσω με την εισαγωγική διαπίστωση των προτάσεών σας ότι απαιτείται μια γενναία Συνταγματική Αναθεώρηση, που θα σηματοδοτεί τη νέα εποχή στην οποία πρέπει να προχωρήσει η χώρα.
Ωστόσο, εκτιμώ ότι αν ο τόπος χρειάζεται μια γενναία τομή, αυτή δεν μπορεί να είναι πολιτικά ουδέτερη. Ο τόπος έχει ανάγκη μια προοδευτική τομή και κατ΄ επέκταση μια προοδευτική Συνταγματική Αναθεώρηση, για την οποία φρονώ ότι οι παρόντες κοινοβουλευτικοί συσχετισμοί επαρκούν προκειμένου να διαμορφωθεί -σύμφωνα με όσα ο νομοθέτης ορίζει- μια θετική πλειοψηφία εκκίνησης της Αναθεωρητικής Διαδικασίας.
Με αυτές τις σκέψεις θα ήθελα να σε διαβεβαιώσω ότι είμαι πάντα στη διάθεσή σου προκειμένου να συζητήσουμε από κοντά τις προτάσεις σας.

Με εκτίμηση,
Αλέξης Τσίπρας »

Κίνημα Αλλαγής για την απαντητική επιστολή του πρωθυπουργού στη Φ. Γεννηματά

«Αναγκάσαμε την κυβέρνηση να κινηθεί σύμφωνα με τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες κι όχι με βάση εξωθεσμικές και παρακοινοβουλευτικές πρακτικές που μέχρι τώρα χρησιμοποιούσε», ανέφεραν κύκλοι του Κινήματος Αλλαγής σχολιάζοντας την απαντητική επιστολή του πρωθυπουργού στη Φώφη Γεννηματά και πρόσθεσαν στη δήλωσή τους «το τι είναι προοδευτικό και τι όχι διατυπώνεται με τις θέσεις μας στη Βουλή».

Αφήστε μια απάντηση:

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × 1 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.