fbpx
Επικαιρότητα

Διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση ΚΕΔΕ με θέμα “ΕΛΛΑΔΑ 2.0” – Ταμείο Ανάκαμψης

Διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση διοργανώνει η ΚΕΔΕ  για το Εθνικό Σχέδιο Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης «ΕΛΛΑΔΑ 2.0»,με τη συμμετοχή των δημάρχων της χώρας και των αρμόδιων εκπροσώπων της κυβέρνησης.

Στη συνάντηση θα πάρουν μέρος οι υπουργοί: Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας , Κωνσταντίνος Σκρέκας, οι Αναπληρωτές Υπουργοί: Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας και Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ιωάννης Τσακίρης και ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης.

Το Εθνικό Σχέδιο Ανθεκτικότητας και Ανάπτυξης  «Ελλάδα 2.0» είναι ένα Εθνικό  Πρόγραμμα υλοποίησης συγκεκριμένων έργων, επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων με πόρους που ξεπερνούν τα 57 δις ευρώ, η υλοποίηση των οποίων θα έχει θετικό αντίκτυπο σε όλη την Ελλάδα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021 και ώρα 15:00.

Όπως σημειώνει σε σχετική δήλωσή του  ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου:

«Το Πρόγραμμα «Ελλάδα 2.0» είναι ένα  φιλόδοξο σχέδιο ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, που στηρίζεται σε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση αλλά και στην προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων κι αποτελεί μέρος ενός τολμηρού σχεδίου κοινωνικής και οικονομικής ανάκαμψης για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, βασισμένου στην αλληλεγγύη, τη βιωσιμότητα, την ανθεκτικότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κλυδωνισμοί που προκάλεσε η πανδημία του covid-19.

Οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης, σε συνδυασμό με το νέο ΕΣΠΑ, θα μας δώσουν τη δυνατότητα να μετασχηματίσουμε την οικονομία μας. Για να πετύχουμε όμως το στόχο αυτό, πρέπει να κινηθούμε άμεσα κι αποτελεσματικά, τόσο στο σχεδιασμό όσο και  στην υλοποίηση. Αυτό προϋποθέτει ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών κι εμπλοκή όλων των επιπέδων διακυβέρνησης του Κράτους μας, με έμφαση στην ενεργό συμμετοχή των Δήμων.

Το πρόγραμμα Ελλάδα 2.0 πρέπει να δώσει προτεραιότητα στη δίκαιη κατανομή των πόρων και στην καταπολέμηση των περιφερειακών ανισοτήτων. Να προωθήσει την ουσιαστική ενίσχυση των τοπικών αρχών, προκειμένου να προχωρήσουν  στον επανασχεδιασμό των δημόσιων υπηρεσιών, ώστε να τις καταστήσουν ψηφιακές, βιώσιμες και ανθεκτικές. Να εξασφαλίσει κονδύλια και απλουστευμένες διαδικασίες  για κατασκευή αναγκαίων βιώσιμων τοπικών υποδομών. Να αποτελεί μια ενισχυμένη πολιτική συνοχής, εστιασμένη στη μείωση των ανισοτήτων και στη βελτίωση της ανθεκτικότητας των πόλεων και των χωριών σε ολόκληρη την Ελλάδα.  Η αναπτυξιακή  επανεκκίνηση της Ελλάδος περνά μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Η ημερίδα της ΚΕΔΕ θα μεταδοθεί απευθείας από τη σελίδα της Ένωσης στο Facebook, καθώς και το κανάλι της ΚΕΔΕ στο Youtube

Αναλυτικά το πρόγραμμα εργασιών της διαδικτυακής ενημερωτικής συνάντησης «ΕΛΛΑΔΑ 2.0» -Ταμείο Ανάκαμψης:

Τετάρτη 21 Απριλίου 2021, ώρα 15:00

15:00 – 16:00

Έναρξη εργασιών ενημερωτικής συνάντησης από τον Πρόεδρο ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου

Χαιρετίζουν:

Μάκης Βορίδης, Υπουργός Εσωτερικών

Κωσταντίνος Σκρέκας, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Στέλιος Πέτσας, Αν. Υπουργός Εσωτερικών για θέματα Αυτοδιοίκησης

16:00 – 17:00

Παρουσίαση του «Ελλάδα 2.0» από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη

Ομιλία:

Ιωάννης Τσακίρης, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Τοποθέτηση:

Γιώργος Καραγιάννης, Γεν. Γραμματέας Υποδομών

17:00 – 18:00

Ερωτήσεις – Τοποθετήσεις Δημάρχων

Λήξη Εργασιών

Ίσως σας ενδιαφέρει

Κώστας Μπακογιάννης: «Λίγο, λίγο η Αθήνα αλλάζει πολύ»

Το σχέδιό του για μια Αθήνα εξωστρεφή, προσανατολισμένη στη βιώσιμη ανάπτυξη με αξιοποίηση όλων των καινοτόμων εργαλείων και των …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

19 + 14 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.