Δικαίωση της περιφέρειας Αττικής σχετικά με υπόθεση διαγωνισμού για έργο οδικής ασφάλειας

Η περιφέρεια Αττικής σε σχετική ανακοίνωσή της τονίζει ότι δικαιώνεται η διοίκησή της από την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών (ΔΕΑ), σχετικά με το διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου σε έργο οδοποιίας στο πρωτεύον αστικό οδικό δίκτυο, προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ.

Η ανακοίνωση επισημαίνει ότι «έπεσε στο κενό η απόπειρα κατασυκοφάντησης» της διοίκησης και χαρακτηρίζει βαριά εκτεθειμένους όσους της απέδωσαν «βαριές κατηγορίες, ζητώντας και την παραίτηση» του αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών. Και σημειώνει πως «απέτυχαν για μία ακόμη φορά όσοι επιχειρούν εναγωνίως να βρουν το παραμικρό ψεγάδι στη χρηστή διοίκηση της Ρένας Δούρου -και να το μεγεθύνουν υπερβολικότατα και να πλήξουν την αξιοπιστία της. Δυστυχώς γι’ αυτούς. Ευτυχώς για τους πολίτες, οι διαδικασίες παραγωγής των έργων στην περίοδο της Ρ. Δούρου βελτιώνονται ριζικά και γίνονται απολύτως αξιόπιστες».

Σημειώνεται  ότι στον συγκεκριμένο διαγωνισμό η περιφέρεια Αττικής είχε θέσει ως όρους για τη συμμετοχή: Διαθεσιμότητα των απαιτούμενων μηχανημάτων από τον ανάδοχο, ώστε το έργο να εκτελεστεί σύντομα, με δύο μέτωπα εργασίας. Και συνεργασία με ασφαλτικό συγκρότημα σε απόσταση έως 40 χλμ. ακτινικά από το κέντρο της Αθήνας, για να μη βλάπτεται η ποιότητα του ασφαλτομίγματος κατά τη μεταφορά του, στον τόπο διάστρωσης.

Οι όροι αρχικά κρίθηκαν αρνητικά από την Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, όμως το ΔΕΑ στο οποίο προσέφυγε η περιφέρεια Αττικής τους έκανε δεκτούς. Σύμφωνα με την κρίση του Δικαστηρίου, σημειώνεται ότι οι προϋποθέσεις «δεν πιθανολογείται ότι είναι ασύνδετες και δυσανάλογες με το αντικείμενο του διαγωνισμού, που είναι η βελτίωση και περιοδική συντήρηση υποδομών στο πρωτεύον αστικό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Αττικής και δη του κέντρου του Δήμου Αθηναίων». Προστίθεται ότι στόχος τους ήταν η ασφαλής εξυπηρέτηση των οδηγών στους πλέον επιβαρυμένους οδικούς άξονες της πρωτευούσης, «εν όψει, του ιδιαιτέρως βραχέως χρονικού διαστήματος εντός του οποίου πρέπει να ολοκληρωθούν τα επίμαχα έργα και να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτος εξέλιξη των εργασιών, αλλά και της αναγκαιότητας ποιοτικής επιλογής του κυρίως απαιτούμενου υλικού (ασφαλτόμιγμα), η οποία εξασφαλίζεται, κατά την ανέλεγκτο ακυρωτικώς κρίση της διοικήσεως, από την κατά το δυνατόν μικρότερη μεσολαβούσα χρονική απόσταση μεταφοράς από τον τόπο παραγωγής αυτού στον τόπο διαστρώσεώς του, όπως με επαρκή και πλήρη αιτιολογία προέκρινε η αναθετούσα αρχή την αναγκαιότητα των όρων αυτών».

Leave a Comment

3 + 13 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.