Σε μια καινοτόμα πρωτοβουλία προχώρησε η Δημοτική παράταξη “Χαϊδάρι Ξανά” και ο επικεφαλής της Βαγγέλης Ντηνιακός, εξασφαλίζοντας ελεύθερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε τρία κεντρικά σημεία της πόλης του Χαϊδαρίου. Στον κεντρικότερο σημείο του πεζόδρομου της Στρατάρχου Καραϊσκάκη, στο Εμπορικό Κέντρο του Δάσους Χαϊδαρίου και στην Πλατεία Δάσους Χαϊδαρίου.

“Ακουμπώντας” πάνω σε υφιστάμενες γραμμές ίντερνετ εθελοντών Δημοτών στα συγκεκριμένα σημεία, π.χ στην Πλατεία Δάσους στη γραμμή του Πέτρινου Περίπτερου, με την αξιοποίηση κατάλληλου-καινοτόμου τεχνολογικού εξοπλισμού, ουσιαστικά εξασφαλίζεται ένας δημιουργικός διαμοιρασμός ο οποίος εξυπηρετεί τους δημότες, με αποτέλεσμα, επιλέγοντας το δίκτυο με την ονομασία HaidariwifiXana, να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Αφορμή για αυτή την πρωτοβουλία της παράταξης στάθηκε το γεγονός ότι πριν 1 χρόνο στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου, κατά την παρουσίαση εκδήλωσης της παράταξης Χαϊδάρι Ξανά, το ίντερνετ-στο βασικό κτήριο υπηρεσιών του Δήμου- υπολειτουργούσε. «Θέλουμε να δώσουμε ένα μήνυμα ότι η πρόσβαση στο διαδίκτυο όσο και αν μπορεί να υποτιμάται από κάποιους, αποτελεί ένα Δημόσιο αγαθό απαραίτητο για όλους μας» εξήγησε ο Βαγγέλης Ντηνιακός κατά την παρουσίαση της νέας δράσης. «Εαν αυτό δεν το πιστεύει η ίδια η Δημοτική Αρχή, το πιστεύουμε και το υλοποιούμε εμείς», συνέχισε.

Ο στόχος λοιπόν, από εδώ και πέρα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της παράταξης  είναι αφενός να γίνει η πόλη πιο ελκυστική και λειτουργική, αφετέρου να εξυπηρετούνται οι δημότες και επισκέπτες της στις ψηφιακές τους ανάγκες. Επίσης, να ενθαρρύνονται να δραστηριοποιηθούν για το Χαϊδάρι, ιδιαίτερα οι νέοι που χρησιμοποιούν περισσότερο τις νέες τεχνολογίες, μέσω της διαδικτυακής μορφής της πλατφόρμας Haidari Agenda, που είναι η πρώτη σελίδα που εμφανίζεται όταν κανείς συνδεθεί με το δίκτυο Haidari wifi xana.

Υπενθυμίζεται ότι η αναλογική και διαδικτυακή πλατφόρμα Haidari Agenda, δημιουργήθηκε από το Χαϊδάρι Ξανά το 2016. Εκεί οι δημότες μπορούν να θέσουν προβλήματα προς επίλυση αλλά και δημιουργικές προτάσεις με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη. Η παράταξη Χαϊδάρι Ξανά κατέκτησε το silver βραβείο στα Best City Awards 2016 για την παραπάνω πλατφόρμα, αποτελώντας την μόνη παράταξη Αντιπολίτευσης που έλαβε βραβείο.

Αφήστε μια απάντηση:

Please enter your comment!
Please enter your name here

six − 3 =