Σφοδρή κακοκαιρία έπληξε το νησί της Σύμης, όπου από νωρίς χθες το απόγευμα εκδηλώθηκε ισχυρή καταιγίδα και χαλαζόπτωση, η οποία διήρκεσε πάνω από 40 λεπτά.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη ΡΟΔΙΑΚΗ (www.rodiaki.gr/) ο δήμαρχος Λευτέρης Παπακαλοδούκας, η βροχή προκάλεσε τεράστια προβλήματα στο νησί και παρέσυρε αυτοκίνητα στη θάλασσα.

Στο νησί βρίσκεται ήδη ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός για να συντονίσει τις επιχειρήσεις αποκατάστασης των ζημιών από τη σφοδρή κακοκαιρία και βρίσκεται σε συνεννόηση με τα αρμόδια υπουργεία με σκοπό να κηρυχθεί η Σύμη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο υφυπουργός έδωσε την εντολή για να γίνουν έρευνες για τα αυτοκίνητα που κατέληξαν στη θάλασσα, αν υπήρχαν μέσα σε αυτά οδηγοί ή συνεπιβάτες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν αποκατασταθεί τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, καθώς ο σταθμός παραγωγής ρεύματος που υπάρχει στο νησί έχει τεθεί εκτός λειτουργίας.

Από τις πρώτες δε εκτιμήσεις , προκύπτει ότι σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί οι δρόμοι του νησιού , το δίκτυο ύδρευσης, το δίκτυο αποχέτευσης ενώ έχουν πλημμυρίσει καταστήματα και σπίτια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, η Υπηρεσία δέχθηκε τη Δευτέρα κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια κατοικιών, καταλυμάτων, καταστημάτων και υπηρεσιών και άμεσα συγκρότησε συνεργεία με πυροσβεστικούς υπαλλήλους από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, οι οποίοι μετέβησαν στο νησί με πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενώ σήμερα οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και με οχήματα εξοπλισμένα με αντλίες υδάτων, γεννήτριες (Η/Ζ) και διασωστικά εργαλεία.

Στο νησί βρίσκεται και ο τομεάρχης Τουρισμού της ΝΔ και βουλευτής Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας ο οποίος επισκέφθηκε πολίτες και επιχειρήσεις που επλήγησαν από τη θεομηνία.

Αφήστε μια απάντηση:

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × four =