Εγκαινιάστηκε το νέο κέντρο διαχείρισης της κυκλοφορίας & οδικής ασφάλειας της Περιφέρειας

Το νέο κέντρο διαχείρισης της κυκλοφορίας και οδικής ασφάλειας της Περιφέρειας Αττικής, εγκαινίασε στην πλατεία Αμερικής, ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη.

Το νέο κέντρο διαχείρισης της κυκλοφορίας & οδικής ασφάλειας αποτελεί την πιο σύγχρονη πρότυπη υπηρεσία του Ελληνικού Δημοσίου με εκσυγχρονισμένες εγκαταστάσεις φωτισμού και εξοπλισμού, προσβασιμότητα και ασφάλεια  των εργαζομένων.

Ως αντικείμενο θα έχει μεταξύ άλλων την παρακολούθηση της κυκλοφορίας, τον εντοπισμό προβλημάτων και την εξεύρεση λύσεων, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Ήδη η Περιφέρεια σε συνεργασία με τον αρμόδιο υπουργό τον κ. Πιερρακάκη  διαθέτει ήδη τα πρώτα ψηφιακά δεδομένα για τους πολίτες της Αττικής έτσι ώστε οι ενδιαφερόμενοι να έχουν δωρεάν πρόσβαση για έρευνα και μελέτη.

«Η Περιφέρεια Αττικής περνάει στην νέα εποχή ψηφιακής διακυβέρνησης και δίνει το στίγμα ότι προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των πολιτών», όπως επισήμανε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

«Αυτό είναι η Αρχή μιας αμφίδρομης σχέσης συνεργασίας για τη ψηφιακή διακυβέρνηση και την ηλεκτρονική κατάθεση δικαιολογητικών και την ηλεκτρονική παραλαβή πιστοποιητικών από τους πολίτες της Αττικής» ανέφερε ο κ. Πατούλης απευθυνόμενος στον κ. Πιερρακάκη και επισήμανε ότι το κέντρο αποτελεί ένα μόνο κρίκο στην αλυσίδα των έργων που θα δρομολογήσει η Περιφέρεια για τη βελτίωση των συνθηκών οδικής ασφάλειας αλλά και την διευκόλυνση των μετακινήσεων των πολιτών.

Ο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκης επισήμανε ότι σήμερα εγκαινιάζεται μία αλλαγή στη φιλοσοφία εξυπηρέτησης των πολιτών, τονίζοντας ότι τέτοιου είδους συνέργειες έχουν εποικοδομητικά αποτελέσματα. «Ευελπιστούμε σε μία πιο στενή συνεργασία για να κάνουμε τη ζωή των πολιτών απλούστερη» τόνισε.

Ποιοι είναι οι σκοποί του κέντρου

1) Η παρακολούθηση της κυκλοφορίας και η υποδοχή των αιτημάτων των πολιτών για θέματα οδικής ασφάλειας έτσι ώστε έπειτα από αξιολόγηση από τους συγκοινωνιολόγους και τους μηχανικούς να πραγματοποιούνται οι απαραίτητες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο.

2) Η παρακολούθηση του Φόρτου των κεντρικών οδικών αρτηριών της Αττικής, των συνθηκών που μπορεί να προκαλέσουν τροχαίο ατύχημα και η άμεση επικοινωνία με την Τροχαία έτσι ώστε να διασφαλίζεται η ομαλή και ασφαλής κυκλοφορία των οχημάτων.

3) Η διάθεση των πληροφοριών του κέντρου, τόσο στην Ελληνική Αστυνομία για την ασφάλεια των πολιτών, όσο και στους ενδιαφερόμενους επιστήμονες για έρευνα και συγκοινωνιακές μελέτες.

4) Η αναβάθμιση της Πλατείας Αμερικής μιας περιοχής που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα καθώς το κέντρο ενισχύει την αστυνόμευση της περιοχής και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, ενώ παράλληλα βελτιώνει τις υποδομές του τοπικού οδικού δικτύου από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του.

5) Παρακολουθεί τους φωτεινούς σηματοδότες όλης της Αττικής επί 24ωρου βάσεως, 365 μέρες το χρόνο και επεμβαίνει άμεσα σε περίπτωση βλάβης.

6) Παρακολουθεί τη στάθμη υδάτων στις υπόγειες οδικές σήραγγες.

7) Έχει σημαντικό ρόλο στην εκπαίδευση μαθητών και φοιτητών για την οδική ασφάλεια και τη βιώσιμη κινητικότητα καθώς είναι διαθέσιμο για επίσκεψη από τα σχολεία και τα πανεπιστήμια της Αττικής.

8) Αποτελεί κομβικό σημείο επικοινωνίας της Περιφέρειας Αττικής για θέματα οδικής ασφάλειας και συντονισμού των δράσεων στην Αττική και άμεση εποπτεία παραβάσεων σε κόμβους που η κυκλοφορία ρυθμίζεται από φωτεινή  σηματοδότηση.

Leave a Comment

two + 11 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.