Εφάπαξ επίδομα 300 ευρώ θα λάβουν περίπου 150.000 συνταξιούχοι με προσωπική διαφορά, ως έκτακτη ενίσχυση για όσους δεν είδαν ακέραια αύξηση έως 7,75% στις συντάξεις τους, αλλά και για όσους πήραν μικρή αύξηση της τάξεως 10, 20 ή και 30 ευρώ, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σημειώνεται πως λεπτομέρειες για το έκτακτο βοήθημα θα ανακοινωθούν την Τετάρτη 15/2 από το υπουργείο Οικονομικών, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες βασική προϋπόθεση για τους δικαιούχους θα είναι να μην έλαβαν ούτε τα 250 ευρώ στις 20 Δεκεμβρίου και να μην ωφελήθηκαν από την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.
Πρόκειται για μια κίνηση που επιτρέπει ο επιπλέον δημοσιονομικός χώρος που έχει δημιουργηθεί από την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, όπως είπε σχετικά ο πρωθυπουργός.
Παράλληλα, για τον δημοσιονομικό χώρο που θα κρίνει τις έκτακτες παρεμβάσεις ενισχύσεις αναφέρθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας τη Δευτέρα 13/2 στο Πρώτο Πρόγραμμα:
Σημειώνεται πως η διατήρηση της χώρας σε τροχιά ανάπτυξης και το τρέχον έτος, αλλά και η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού εντός του 2023 δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ενίσχυση της δημοσιονομικής πολιτικής της κυβέρνησης υπέρ των ασθενέστερων εισοδημάτων. Και ταυτόχρονα τα απολογιστικά στοιχεία για την πορεία της οικονομίας του 2022 δίνουν στην κυβέρνηση το απαραίτητο «καύσιμο» για νέες παρεμβάσεις κατά το κρίσιμο διάστημα πριν τις εθνικές εκλογές.
πηγή: cnn.gr