Η αποκατάσταση και επαναλειτουργία του Θεάτρου Λυκαβηττού, δρομολογήθηκε και θα ολοκληρωθεί έως το προσεχές Φθινόπωρο, αποτελώντας «ένα Παν-Όραμα για το αθηναϊκό πολιτιστικό και φυσικό τοπίο», όπως τόνισαν οι συντελεστές του έργου, η Περιφέρεια Αττικής (Κεντρικός Τομέας Αθηνών) και Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ Α.Ε.), στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στον εμβληματικό χώρο του λόφου .

Παράλληλα, με την επαναλειτουργία του θεάτρου και την αποκατάσταση του ως μητροπολιτικού πολιτιστικού πόλου, θα αναδιαμορφωθεί και ο απαξιωμένος περιβάλλον χώρος μέσω αρχιτεκτονικού διαγωνισμού. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 2.234.000 ευρώ, χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, ενώ η λειτουργία του Θεάτρου θα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η παριστάμενη στην συνέντευξη υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μυρσίνη Ζορμπά ευχαρίστησε θερμά την Περιφέρεια και προσωπικά την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου «που εμπιστεύτηκε τον ρόλο αυτόν στο ΥΠΠΟΑ, με ένα χρονοδιάγραμμα που κάνει ορατή την ολοκλήρωση των εργασιών». Επιπλέον χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική τη συνεργασία του υπουργείου με την Περιφέρεια Αττικής, με την οποία υπογραμμίζεται η ικανότητα του Δημοσίου να αντιμετωπίσει με όραμα και πνεύμα συνεργασίας τα σύνθετα ζητήματα μιας μητρόπολης όπως η Αθήνα. «Μπορεί όχι μονάχα να φτιάχνει υποδομές αλλά και να σχεδιάζει τις υποδομές σε συνδυασμό με τη λειτουργία τους», υπογράμμισε η υπουργός.

Η περιφερειάρχης Ρ. Δούρου χαρακτήρισε το έργο «σπουδαία υπόθεση για την Αττική και τον πολιτισμό», καθώς αφορά στην αποκατάσταση και την επαναλειτουργία «ενός οικείου, σε όλους μας, χώρου» ,μέσα από μια επιχείρηση επανα-νοηματοδότησης, με μια νέα ταυτότητα η οποία στηρίζεται στην «πολιτιστική και περιβαλλοντική αναβάθμιση».

 

Αφήστε μια απάντηση:

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 − one =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.