Έτοιμη η πλατφόρμα της ΚΕΔΕ για τα αδήλωτα τετραγωνικά – Πως θα λειτουργεί

Τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου η ΚΕΔΕ θα παρουσιάσει στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής την πλατφόρμα για την υποβολή από τους πολίτες των αδήλωτων τετραγωνικών, ενώ παρουσιάστηκε ήδη  στο υπουργείο Εσωτερικών, όπως ανακοινώθηκε στη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ από τον πρόεδρο Δ. Παπαστεργίου.

Η πλατφόρμα θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει το αμέσως επόμενο διάστημα, μέσω ιστοσελίδας του Δημοσίου, πιθανότατα στο data.gov.gr και οι πολίτες θα εισέρχονται σ΄ αυτήν με τους κωδικούς του taxinet και μέσω του Ε9, που θα εμφανίζεται στην οθόνη τους θα μπορούν να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους για ακίνητα που διαθέτουν σε όλους τους δήμους της χώρας. Στη συνέχεια οι δηλώσεις θα στέλνονται στους αρμόδιους δήμους, όπου και θα περνούν οι σχετικές διορθώσεις.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ σημείωσε ότι με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία τίθεται σε λειτουργία η «πρώτη σοβαρή υπηρεσία διαλειτουργικότητας στο ελληνικό δημόσιο», καθώς και ότι «οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να  τακτοποιήσουν τόσο τα αδήλωτα τετραγωνικά των ακινήτων τους , όσο και τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα» σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να αρχίσουμε να υπολογίζουμε τον χρόνο  των δημοτών μας».

Leave a Comment

1 × 5 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.