Επανεξετάζει το υπουργείο Εσωτερικών  το ζήτημα της κατάτμησης «καλλικρατικών δήμων»  με επικρατέστερη τη σκέψη  της μετάθεσής του για μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλ. Χαρίτσης αν  και ρωτήθηκε από δημοσιογράφους στη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης χθες, αρνήθηκε να τοποθετηθεί ανοικτά επί του θέματος.

Ωστόσο πηγές του υπουργείου Εσωτερικών μεταφέρουν συγκεκριμένους προβληματισμούς από πλευράς συνταγματολόγων, στους οποίους απευθύνθηκε, αλλά και σειρά παραμέτρων που πρέπει να ξεπεραστούν πριν προχωρήσουν σε οποιαδήποτε κίνηση και μάλιστα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα πριν από τις εκλογές.

Ζήτημα συνταγματικότητας τίθεται αναφορικά με την πρόβλεψη του Συντάγματος για «την ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης», δεδομένου ότι οι τυχόν αλλαγές θα έρθουν πολύ κοντά στην ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Επιπλέον πριν από τη διάσπαση δήμων θα πρέπει να έχουν ξεκαθαριστεί ζητήματα όπως πως θα μοιραστούν το προσωπικό,  η ακίνητη περιουσία των δήμων, που θα αποδοθούν οι οφειλές και τα χρέη, τι θα γίνει με τις συμβάσεις έργων ή προγραμμάτων ΕΣΠΑ που είναι σε εξέλιξη, πως θα χωριστούν οι εκλογικοί κατάλογοι. Ειδικά για τους εκλογικούς καταλόγους εκτιμάται ότι μόνο η προσφυγή ενός ψηφοφόρου που θα εντοπίσει κάποια αστοχία, όπως για παράδειγμα διπλοεγγραφή, αρκεί για να τινάξει στον αέρα την εκλογική διαδικασία.

Αφήστε μια απάντηση:

Please enter your comment!
Please enter your name here

13 − 1 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.