Επίθεση του υποψηφίου Περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη, στην Περιφερειάρχη Αττικής και Πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ, Ρένα Δούρου, με αιτία την αύξηση στην τιμολόγηση των υπολειμμάτων ανακύκλωσης στον ΧΥΤΑ Φυλής.

«Ταφόπλακα βάζει στα συστήματα ανακύκλωσης, η κα Δούρου», τονίζει χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Η κ. Δούρου για μια ακόμη φορά προχωρά σε μονομερείς ενέργειες, που διογκώνουν αντί να επιλύουν τα προβλήματα που δημιουργεί η δική της ανεπάρκεια.

Στο αόρατο έργο της κας Δούρου, στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων, προστίθεται ένα ακόμη αρνητικό στοιχείο.

Συγκεκριμένα, λίγες εβδομάδες πριν το τέλος της θητείας της η απερχόμενη Περιφερειάρχης αποφάσισε να ανατρέψει το σχεδιασμό και τους κανόνες που ισχύουν στη διαδικασία της ανακύκλωσης στην Αττική, αυξάνοντας το κόστος τιμολόγησης των υπολειμμάτων της ανακύκλωσης στον ΧΥΤΑ Φυλής.

Για να καλύψει την αδυναμία της να πετύχει τους στόχους της ανακύκλωσης επιχειρεί να μεταθέσει την ευθύνη στα Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών της Αττικής, δημιουργώντας συνθήκες αδυναμίας συνέχισης της λειτουργίας τους.

Αντί η κα Δούρου να επενδύσει στην ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών, καθώς και στην υλοποίηση δράσεων προώθησης της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας,  έχει επιλέξει τον εύκολο δρόμο, την επιβολή πρόσθετων χαρατσιών που οδηγούν σε αδιέξοδο την ήδη προβληματική λειτουργία της προσπάθειας για ανακύκλωση στην Περιφέρεια Αττικής.

Η κ. Δούρου όφειλε να έχει πετύχει τους στόχους του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων που η ίδια ψήφισε και διαφήμισε. Όμως απέτυχε. Και η αποτυχία της έχει τεράστιο κόστος για το φορολογούμενο, αφού θα φέρει βαρύτατα πρόστιμα στη χώρα. Αλλά και στη δημόσια υγεία, αφού θα επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο ο ΧΥΤΑ στη Φυλή.

Με μονομερείς κι αποσπασματικές ενέργειες δεν θα λυθεί το πρόβλημα. Η προώθηση της ανακύκλωσης απαιτεί σχέδιο και ρεαλιστικούς στόχους.

Η Περιφέρεια Αττικής χρειάζεται ένα νέο σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων της και όχι νέα χαράτσια.

Καλούμε την κ. Δούρου να αναιρέσει τώρα τις αποφάσεις της και να δώσει επιτέλους στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία για την διαχείριση απορριμμάτων στην Περιφέρεια Αττικής.

Καλούμε την κα Δούρου για μια ακόμη φορά να μας απαντήσει:

  • Τι προτίθεται να κάνει για την ανακύκλωση στην Περιφέρεια Αττική; Γιατί δεν έχουν επιτευχθεί οι στόχοι του ΠΕΣΔΑ;
  • Πόσος χρόνος ζωής έχει απομείνει στον ΧΥΤΑ Φυλής; Τι εναλλακτικές λύσεις έχει προετοιμάσει;
  • Έχει, έστω και την τελευταία στιγμή, οποιοδήποτε σχέδιο για να μην δούμε στην Αττική εικόνες Νάπολης;

H κα Δούρου δεν μπορεί να παραμένει για πολύ ακόμη, εκτός από αόρατη και μια αθόρυβη Περιφερειάρχης.

1 σχόλιο

  1. Πραγματικά αναρωτιεμαι αν εχει ιδέα ο Πατουλης απο το τι συμβαινει στην Περιφερεια και στον ΕδΣΝΑ με την διαχείρηση των απορρίμμάτων. Συνεχίζει και βγαζει καθε τρεις και λίγο ανακοινώσεις, κανοντας διαρκώς τις ίδιες ερωτησεις που η Περιφερεια Αττικής έχει απαντήσει αναρίθμητες φορές με δελτία τύπου. Μα τι προσπαθεί να αποδείξει; Οτι εκτός από άσχετος όσον αφορά το θέμα των σκουπιδιών, επιμένει να μένει ανενημέρωτος; Με λόγια του αέρα επιζητά την ψήφο των πολιτών;

Αφήστε μια απάντηση:

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 − thirteen =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.