Με αίμα βάφτηκαν οι πανηγυρισμοί για την πρόκριση της εθνικής Γαλλίας στον τελικό του Μουντιάλ μετά τη νίκη της επί του Μαρόκου, καθώς ένα σκοτώθηκε 14χρονος στο Μονπελιέ όταν ένα αυτοκίνητο τον παρέσυρε.
Οι αρχές της γαλλικής πόλης επιβεβαίωσαν το πρωί την τραγική είδηση χωρίς να αναφέρει ηλικία, η οποία έγινε γνωστή από αναφορές στο διαδίκτυο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταφέρθηκε τα ξημερώματα στο νοσοκομείου, όπου κατέληξε λίγη ώρα αργότερα.
Βίντεο δείχνει τον οδηγό του οχήματος, που είχε γαλλική σημαία, να έχει βρίσκεται ανάμεσα σε πλήθος Μαροκινών τα ξημερώματα και να επιλέγει να αναπτύξει ταχύτητα και να κάνει αναστροφή με αποτέλεσμα να χτυπήσει τον έφηβο. Ο δράστης τράπηκε σε φυγή και παραμένει άφαντος, ενώ η εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα για τα αιτία του θανατηφόρου συμβάντος.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Μονπελιέ οπαδοί επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, που είχαν επιστρατευτεί, πετώντας αντικείμενα και ανάβοντας φωτιές. Οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας δεν δίστασαν να προχωρήσουν σε πυροβολισμούς με σφαίρες καουτσούκ, τη ρίψη χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και δακρυγόνα.
Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και οπαδών έγιναν επίσης στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες. Χαρακτηριστικές οι παρακάτω εικόνες από τα Ηλύσια Πεδία με συγκρούσεις εν μέσω χάους.
πηγή: efsyn.gr