Γιώργος Πατούλης: «Ψεύδονται όσοι σπέρνουν πανικό για τα σκουπίδια»

“Ο λαϊκισμός είναι η κύρια αιτία που εξακολουθούμε σήμερα στην Αττική να θάβουμε τα σκουπίδια” σημειώνει, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον 94.0 και τις Δημοτικές Διαπλοκές ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, απαντώντας σε όσους κατηγορούν τον ΕΔΣΝΑ για τις αλλαγές τιμολογιακής πολιτικής στη διαχείριση των απορριμμάτων.

«Δεν αυξάνεται για τους Δήμους το 2020 το κόστος για τη διαχείριση των απορριμμάτων τους και οι Δήμοι έχουν την ευκαιρία να μειώσουν κατά πενήντα τοις εκατό το κόστος αυτό, αν συλλέγουν ξεχωριστά τα βιοαπόβλητα που παράγουν και δεν τα στέλνουν στη Φυλή μαζί με τα σύμμεικτα απορρίμματα, όπως έκαναν μέχρι σήμερα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γ. Πατούλης.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ, για να ενισχύσουν την προσπάθεια των Δήμων να μειώσουν το κόστος αυτό, προχώρησε στην προμήθεια 80 απορριμματοφόρων και 9000 καφέ κάδων, τα οποία μοιράζονται στους 66 Δήμους της Αττικής, ώστε να οργανώσουν ένα ξεχωριστό δίκτυο συλλογής βιοαποβλήτων.

Leave a Comment

16 + three =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.