Γιώργος Πατούλης στις ”Δημοτικές Διαπλοκές” : ”Το ΕΔΔΥΠΠΥ θα γίνει ένας πανίσχυρος Οργανισμός”

Παραχωρήθηκε στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών Συνέντευξη Τύπου από τον Πρόεδρο του ΕΔΔΥΠΠΥ & του ΙΣΑ, Γιώργο Πατούλη, Περιφερειάρχη Αττικής, την Ελένη Γιαμαρέλλου, Καθηγήτρια Παθολογίας ΕΚΠΑ, Λοιμωξιολόγος και Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας, τον Αθανάσιο Σκουτέλη Καθηγητή και Συντονιστή Διευθυντή Ε΄ Παθολογικής Κλινικής, νοσοκομείου Ευαγγελισμού και Μέλους της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων και την Κυριακή Κανελλακοπούλου, Καθηγήτρια Παθολογίας – Λοιμώξεων ΕΚΠΑ και Γενική Γραμματέα της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας με αφορμή το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων με θέμα «Κανείς δε μένει πίσω». Πρόκειται για μια μεγάλη συνάντηση εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από όλη τη χώρα, καθώς και εκπροσώπων επιστημονικών φορέων.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται σε ετήσια βάση με σκοπό την παρουσίαση καλών πρακτικών από τους Δήμους-μέλη, απολογισμό των δράσεων με μετρήσιμα αποτελέσματα και ανταλλαγή απόψεων για περαιτέρω εξέλιξη. Το Δίκτυο Υγιών Πόλεων αποτελείται από 227 Δήμους-μέλη μέχρι σήμερα, ενώ 100 από αυτούς έχουν δημιουργήσει Κέντρα Πρόληψης για την Υγεία (ΚΕΠ Υγείας).

Τα ΚΕΠ Υγείας είναι δομές των Δήμων που σκοπό έχουν να συμβάλλουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, με βάση τα πρωτόκολλα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σε 8 νοσήματα που έχει αποδειχθεί ότι μέσω του προσυμπτωματικού ελέγχου προλαμβάνουν της θεραπείας αυτών.

Για το συνέδριο του ΕΔΔΥΠΠΥ, αλλά και για τις εκλογές σε ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ μίλησε ο Γιώργος Πατούλης στον Επικοινωνία 94FM και τις ”Δημοτικές Διαπλοκές”.

Leave a Comment

11 + 5 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.