Κανένα σημείο επαφής δεν υπήρξε ανάμεσα στην ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και την ΚΕΔΕ, κατά την σημερινή συνάντηση τους, γύρω από τις αλλαγές για τον «Κλεισθένη 1» με την εφαρμογή της απλής αναλογικής από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές να παραμένει το «μεγάλο αγκάθι».

Ωστόσο την επόμενη βδομάδα θα γίνει η δημοσιοποίηση της τελικής μορφής του νομοσχεδίου, όπως εξήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου και τους επικεφαλής των παρατάξεων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Κώστα Πουλάκη και του Διευθυντή του Γραφείου Υπουργού, Δημοσθένη Παπασταμόπουλου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό αυτοδιοικητικό μαγκαζίνο του Επικοινωνία 94FM, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι είναι «κόκκινη γραμμή η απλή αναλογική» για την αυτοδιοίκηση.

Ο ίδιος επέμεινε ότι το νομοσχέδιο δεν είναι βάσει συζήτησης και σημείωσε: «Δεν υπάρχουν σοβαρές αλλαγές που να έχει καταθέσει ο υπουργός στο νομοσχέδιο. Το νομοσχέδιο προωθεί τον υπερσυγκεντρωτισμό. Θα είναι καταστροφή για τοπική αυτοδιοίκηση και θα φέρει ύφεση σε όλη της χώρα».

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του κ. Πατούλη…

Αφήστε μια απάντηση:

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 − four =