Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023
  • Δημοτικός Θερινός Κιν/φος “Νοσταλγία”
  • Ο Σταθμός
  • Δήμος Ηρακλείου
  • Επικοινωνία
Επικοινωνία 94FM
ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Τα Νέα της Πόλης
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Δημοτικός Κιν/φος Νοσταλγία
No Result
View All Result
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Τα Νέα της Πόλης
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Δημοτικός Κιν/φος Νοσταλγία
No Result
View All Result
Επικοινωνία 94FM
Home Πολιτισμός

Η ενάτης Συμφωνίας του Beethoven διαδικτυακά από το Μ. Μ. Αθηνών σε δωρεάν streaming!

από Ελίζα Λιμοντζόγλου
Πριν 2 έτη
σε Πολιτισμός
Η ενάτης Συμφωνίας του  Beethoven διαδικτυακά από το Μ. Μ. Αθηνών σε δωρεάν streaming!
10
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μια μοναδική, σπάνια και μεγαλειώδης ερμηνεία της Ενάτης Συμφωνίας του Ludwig van Beethoven σε όργανα εποχής θα προβληθεί διαδικτυακά από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε δωρεάν streaming!

Η συναυλία αυτή, η οποία θα μεταδοθεί την Κυριακή 21 Μαρτίου στις 8:30 το βράδυ, σηματοδοτεί την έναρξη των εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν κατά το 2021 για την επέτειο των 30 χρόνων από τα εγκαίνια του ΜΜΑ. Η πρώτη συναυλία που έγινε στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης –τότε Φίλων της Μουσικής– στις 21 Μαρτίου 1991, ήταν ένα ρεσιτάλ του σολίστ της βιόλας Yuri Bashmet [Γιούρι Μπασμέτ]. Τότε, η καταπληκτική ακουστική της αίθουσας προσέφερε μια μοναδική εμπειρία στους θεατές που ήρθαν να γνωρίσουν από κοντά το νέο στολίδι της πολιτιστικής σκηνής της χώρας.

Σήμερα, 30 χρόνια μετά, το Μέγαρο καινοτομεί και παρουσιάζει αυτή τη σημαντική επετειακή εκδήλωση σε streaming 360ο–για πρώτη φορά σε συναυλία κλασικής μουσικής στην Ελλάδα– προσφέροντας έτσι στο κοινό μια ακόμα ξεχωριστή οπτικοακουστική εμπειρία.

Η διαδικτυακή προβολή με οπτική 360ο, που έχει χρησιμοποιηθεί στη μετάδοση μεγάλων ροκ συναυλιών και σπανιότερα στον χώρο της κλασικής μουσικής, επιτρέπει στον θεατή να επιλέξει πού θα εστιάσει την προσοχή του στη μαγνητοσκοπημένη εικόνα από τρεις κάμερες. Η επιλογή αυτή είναι δυνατή μέσω κινητού, υπολογιστή ή smart tv και θα είναι διαθέσιμη διαδικτυακά για τους φίλους του Μεγάρου από το Σάββατο 27 Μαρτίου.

Το κορυφαίο συμφωνικό έργο του Beethoven ερμηνεύουν οι βραβευμένοι Μουσικοί της Καμεράτας–Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, γνωστοί στην Ελλάδα και το εξωτερικό για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας τους, υπό τη μουσική διεύθυνση του διεθνούς φήμης Γιώργου Πέτρου. Συμπράττουν τέσσερις έλληνες μονωδοί με σημαντική πορεία στις λυρικές σκηνές του κόσμου: η σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου, η μετζοσοπράνο Μαίρη-Έλεν Νέζη, ο τενόρος Βασίλης Καβάγιας και ο μπάσος Χριστόφορος Σταμπόγλης. Τα έξοχα πολυφωνικά μέρη της Ωδής στη Χαρά θα ερμηνεύσουν τα μέλη της Χορωδίας της ΕΡΤ (προετοιμασία-διδασκαλία: Μιχάλης Πατσέας, συνοδεία στο πιάνο: Παύλος Σιφναίος) και του Δήμου Αθηναίων (διεύθυνση: Σταύρος Μπερής).

Η συναυλία μεταδίδεται στο πλαίσιο του Megaron Online μέσω του site, της σελίδας του ΜΜΑ στο fb και του καναλιού του στο YouTube και θα είναι διαθέσιμη για ένα μήνα σε όλες τις πλατφόρμες. Επιπλέον, το κοινό όλων των ηλικιών θα μπορεί να την παρακολουθήσει ελεύθερα για έναν χρόνο στην ιστοσελίδα του Μεγάρου (on demand) αλλά και στο YouTube.

Απολαύστε τη μεγάλη εορταστική συναυλία των Μουσικών της Καμεράτας–Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής υπό τον Γιώργο Πέτρου την Κυριακή 21 Μαρτίου στις 8:30 μμ, πατώντας εδώ:

https://www.megaron.gr/event/ludwig-van-beethoven-sumfonia-ar-9-oi-mousikoi-tis-kameratas-orchistras-ton-filon-tis-mousikis-giorgos-petrou/

Πηγή :in.gr

Προηγ.

Τριετής σχεδιασμός των εκδηλώσεων μνήμης  του Ελληνισμού της Ανατολής

Επόμ.

6 ως14 Απριλίου το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Επόμ.
6 ως14 Απριλίου το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

6 ως14 Απριλίου το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τώρα στον αέρα

  • 94fm Eclectic Music
    00:00 - 23:59

Ροή ειδήσεων

Πανελλαδικές 2023: Αυτά είναι τα θέματα της Άλγεβρας για τους μαθητές των ΕΠΑΛ

Πανελλαδικές 2023: Αυτά είναι τα θέματα της Άλγεβρας για τους μαθητές των ΕΠΑΛ

03/06/2023
Φωτορεπορτάζ από τη δράση-εκπομπή του 94fm για το περιβάλλον

Φωτορεπορτάζ από τη δράση-εκπομπή του 94fm για το περιβάλλον

02/06/2023
Θεσσαλονίκη: Σε δίκη ο 27χρονος που παρέσυρε και εγκατέλειψε την 21χρονη φοιτήτρια – Έτρεχε με 104 χλμ/ώρα

Θεσσαλονίκη: Σε δίκη ο 27χρονος που παρέσυρε και εγκατέλειψε την 21χρονη φοιτήτρια – Έτρεχε με 104 χλμ/ώρα

02/06/2023

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ LIVE

Το περιοδικό του Επικοινωνία | Τεύχος 11

Facebook Instagram Youtube

Ο Επικοινωνία 94FM, το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ηρακλείου Αττικής, είναι από τους πρώτους σταθμούς που εξέπεμψαν με την απελευθέρωση της ραδιοφωνίας το 1989.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

  • Διαύγεια
  • Ε.ΔΗ.Ρ.Τ.Μ.Μ.Ε
  • Διαφημιστείτε στον 94fm
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Cookies

Μέλος της ΕΔΗΡΤΜΜΕ

Εγγραφή στο Newsletter

Copyright © 2022 94fm.gr - Developed by Weblegends.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Τα Νέα της Πόλης
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Δημοτικός Κιν/φος Νοσταλγία
No Result
View All Result