fbpx
Επικαιρότητα

Η θέση της Λαϊκής Συσπέιρωσης για το κτήμα Φιξ

Τη θέση της ”Λαϊκής Συσπείρωσης Ηρακλείου Αττικής” για την απόκτηση του κτήματος Φιξ έκαναν γνωστή, με ανακοίνωση που εξέδωσαν, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Γιώργος Ζαχάρος και Ευδοκία Βλαντή.

Αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση τα εξής:

«Στο δημοτικό συμβούλιο που έγινε στις  19.04.21 η Δημοτική Αρχή του κ. Μπάμπαλου έφερε προς συζήτηση το θέμα της απόκτησης του κτήματος Φιξ για τον Δήμο μας. Η απόκτηση για  τον Δήμο μας του κτήματος Φιξ είναι θέμα ζωής για τους κατοίκους του αλλά και για τους κατοίκους των όμορων Δήμων (Μεταμόρφωσης, Λυκόβρυσης-Πεύκης), τόσο για περιβαλλοντικούς λόγους όσο και για πολιτιστικούς. Τα 27 στρέμματα του κτήματος είναι ένας από τους τελευταίους ελεύθερους χώρους με μοναδικό πνεύμονα πρασίνου, που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Ειδικά την περίοδο του lockdown αναδείχθηκε η αναγκαιότητα για ελεύθερους χώρους και στο δήμο μας.

Αυτός ο μοναδικός χώρος, κατά ομολογία των πάντων, με ευθύνη  διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων  δεν αποδόθηκε στον λαό της περιοχής. Τα όποια εμπόδια για την απόδοση αυτών των χώρων είναι συνυφασμένα και με την εμπορευματοποίηση της γης, μιας και οι διάφορες κυβερνήσεις αποβλέπουν στην χρήση τους όπως έχουμε δει και σ’ άλλες διεκδικούμενες μεγάλες εκτάσεις ώστε να δραστηριοποιηθούν μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι, αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις του τουρισμού και της εστίασης.

Η διοίκηση του Δημάρχου, Ν. Μπάμπαλου, πρότεινε την αγορά του κτήματος ΦΙΞ με δάνειο από τις τράπεζες, μάλιστα ανέφερε ο Δήμαρχος ότι το δάνειο  θα ήταν ύψους 5 εκατομμυρίων. Ουσιαστικά οι κάτοικοι του Δήμου Ηρακλείου, θα κληθούν να πληρώσουν πανάκριβα, μέσα από τα δημοτικά τέλη, την αγορά του Κτήματος ΦΙΞ, αλλά και τους τόκους του δανείου, της τράπεζας. Αρκεί και μόνο να επισημάνουμε ότι για το δανεισμό του Δήμου του ποσού αυτού, θα μπουν ενέχυρο τα δημοτικά τέλη για τα επόμενα 12 χρόνια, με ότι αυτό συνεπάγεται

Η θέση της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ είναι  ότι πρέπει να έρθει στη κυριότητα του λαού του Ηρακλείου τα κτήμα Φιξ, με χρηματοδότηση του Δήμου από το Υπουργείο. Υπεύθυνα, προτείναμε να ψηφιστεί ξεχωριστά η απόκτηση του οικοπέδου και η χρήση του από το Δήμο, και στη συνέχεια ως δεύτερο θέμα να συζητηθεί με ποιο τρόπο θα αποκτηθεί. Στην πρόταση αυτή συντάχθηκαν και οι υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης πλην της παράταξης «Δίκτυο Πολιτών» η οποία τάχθηκε με τη δημοτική αρχή. Προκαλεί εντύπωση που η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, άλλα λέει στη Βουλή και άλλα στο Δήμο. Φαίνεται ότι αρέσκονται να «πατάνε σε δύο βάρκες», αλληθωρίζοντας προς τις κυβερνητικές θέσεις.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  δεν μπορούσε  να συμφωνήσει  στην απόκτηση του κτήματος με δάνειο που επί 12 χρόνια θα το πληρώνει ο λαός του Ηράκλειου με αποτέλεσμα να μη γίνει  καμία μείωση των δημοτικών τελών στους δημότες, χωρίς αυτό να προεξοφλεί βέβαια  και αύξηση.

Πιστεύουμε ότι ο λαός του Ηρακλείου όπως και όλος ο λαός έχει πληρώσει αρκετά σε φόρους και τέλη είτε στην κεντρική είτε στην τοπική διοίκηση και  δεν πρέπει να πληρώσει άλλο, σε μια εποχή όπου η οικονομική κρίση πλήττει το εισόδημα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων.

Δηλώνουμε καθαρά ότι, θα κάνουμε ότι μπορούμε, για να αποδοθεί το Κτήμα ΦΙΞ στο λαό της περιοχής, ελεύθερο από οικονομικά συμφέροντα, δίνοντας ανάσα στο λαό του Ηρακλείου αλλά και των γύρω περιοχών».

Ίσως σας ενδιαφέρει

Μουσικές διαδρομές από τον Δήμο Ηρακλείου Αττ. για την Πρωτομαγιά

Η φετινή Πρωτομαγιά συμπίπτει με τον εορτασμό του Πάσχα σε ένα έτος που είναι αφιερωμένο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

1 × four =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.