Κ. Μουτζούρης: ”Ας μην περιμένει αδίκως ο υπουργός τη συνάντηση”

Ανατρέπεται το «μορατόριουμ» που είχε συμφωνηθεί  μεταξύ κυβέρνησης και Αυτοδιοίκησης των νησιών Βορείου Αιγαίου με το πάγωμα των μέτρων επιτάξεως εκτάσεων και ακινήτων έως την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να υπάρξει εκ νέου διάλογος.

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης σε ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης υποστηρίζει ότι η συμφωνία υπήρξε ώστε οι δύο πλευρές να επιστρέψουν σε διαπραγμάτευση σε μηδενική βάση για τις δομές στα νησιά. Ενώ, αντιθέτως, το υπουργείο υποστηρίζει ότι η συνάντηση, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, επρόκειτο να γίνει προκειμένου οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης να υποδείξουν θέσεις για αυτές τις δομές με τις οποίες συμφωνούν.

Ο κ. Μουτζούρης εγκαλεί το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για αλλαγή στάσης στο θέμα, και διαμηνύει «ας μην περιμένει αδίκως!!!», ματαιώνοντας έτσι τη συνάντηση του είχε προγραμματιστεί.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Μουτζούρη:

« Την Δευτέρα το πρωί συμφωνήθηκε σε δημόσια εκπομπή να «παγώσουν» τα μέτρα επιτάξεως εκτάσεων και νομοθετικού περιεχομένου έως την επόμενη εβδομάδα και να ξαναγίνει διάλογος από ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ.  Τώρα το υπουργείο ισχυρίζεται, ότι το μόνο που αναμένει είναι «υπόδειξη θέσεων για τις νέες δομές. ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ ΑΥΤΟ. Πρόκειται για εν συνεχεία αλλαγή στάσεως της. Ας μην περιμένει αδίκως!!!!».

 

Leave a Comment

eighteen + eleven =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.