Στην σκιά της παραίτησης του Νίκου Σακελλαρίου από τη θέση του προέδρου του ΣτΕ διεξάγεται αύριο Παρασκευή, στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση επί του πορίσματος της Προκαταρκτικής Επιτροπής για την υπόθεση NOVARTIS Στην μαραθώνια συνεδρίαση, που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 10 το πρωί και αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στις 10 το βράδυ, θα λάβουν τον λόγο οι περισσότεροι εκ των πολιτικών αρχηγών, ενώ κάνοντας χρήση του δικαιώματος που τους δίνει ο Κανονισμός της Βουλής, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να μιλήσουν τα 7 από τα 10 πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στη δικογραφία.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να πάρουν τον λόγο οι Αντώνης Σαμαράς, Γιάννης Στουρνάρας, Άδωνις Γεωργιάδης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιώργος Κουτρουμάνης και Ανδρέας Λυκουρέντζος, ενώ υπόμνημα πρόκειται να στείλει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Έως αυτή τη στιγμή άγνωστο παραμένει τι θα πράξουν ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος καθώς και ο πρώην υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς.

Στο τέλος της συνεδρίασης θα στηθούν δέκα κάλπες, όσες και τα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στη δικογραφία, ενώ κατά πληροφορίες θεωρείται πιθανόν στην ψηφοφορία να μην λάβουν μέρος οι βουλευτές της ΝΔ και της δημοκρατικής Συμπαράταξης, καταγγέλλοντας την κυβερνητική πλειοψηφία για επικοινωνιακά τεχνάσματα και κινήσεις φθηνού εντυπωσιασμού.

Επί της ουσίας της υπόθεσης, οι βουλευτές της συμπολίτευσης θα προσπαθήσουν να αποδείξουν με νομικά επιχειρήματα τον ισχυρισμό που προβάλλουν στο πόρισμά τους, ότι η επιστροφή του φακέλου NOVARTIS στη Δικαιοσύνη, αποτελεί μονόδρομο για να αποφευχθεί η παραγραφή των όποιων αδικημάτων αποδειχθεί ότι έχουν τελεστεί από πολιτικά πρόσωπα.

Αντιθέτως από την πλευρά της αξιωματικής αλλά και της ελάσσονος αντιπολίτευσης, θα υποστηριχθεί η άποψη ότι τα περί αναρμοδιότητας της Βουλής, που προβάλει η κυβερνητική πλειοψηφία, το μόνο που κάνουν είναι να επιβεβαιώνουν ότι απώτερος στόχος των κυβερνητικών μεθοδεύσεων είναι η σπίλωση των πολιτικών τους αντιπάλων.

Αφήστε μια απάντηση:

Please enter your comment!
Please enter your name here

nine + 8 =