Την προστασία των ηλικιωμένων, μεταξύ άλλων, από τις κάθε είδους απάτες, φαινόμενο το οποίο τείνει να γίνει μάστιγα στην Ελλάδα της κρίσης, εξασφαλίζει το πρόγραμμα 4ΧF for Silver Safety, το οποίο υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για τους πολίτες άνω των 50 ετών.

Μέσα από μια σειρά δωρεάν σεμιναρίων και συμμετέχοντας σε ομάδες εκπαίδευσης, οι ηλικιωμένοι θα μάθουν πως μπορούν να προφυλαχθούν από τους επιτήδειους που τυχόν να τους προσεγγίσουν για να τους εκμεταλλευτούν, κυρίως, οικονομικά. Ο στόχος, όμως, του προγράμματος είναι γενικότερος και αποσκοπεί στην ενδυνάμωση των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας, προσφέροντας λύσεις για την επιτυχή αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με την ΜΚΟ 50Plus Ελλάς και Ευρωπαίους εταίρους. Οι εν λόγω φορείς επισκέφθηκαν το Ηράκλειο Αττικής. Για τους λόγους της επίσκεψης μίλησε η διευθύντρια της Υπηρεσίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, Μαίρη Καραμπέτσου.

Αφήστε μια απάντηση:

Please enter your comment!
Please enter your name here

twenty − twelve =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.