Πρωτοβουλία για να διευκολυνθεί η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην πόλη αναλαμβάνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, έπειτα από πρόταση της δημοτικής αρχής, παραχωρείται έκταση εντός δημοτικού χώρου (συνολικά 30τμ) στην Εταιρία Διανομής Αερίου Αττικής, προκειμένου εκεί να δημιουργηθεί από την Εταιρία ένας καινούργιος σταθμός διανομής, η εγκατάσταση του οποίου θα επιταχύνει την εξάπλωση του δικτύου σε μεγαλύτερο μέρος του Ηρακλείου.

Η εν λόγω συμφωνία έρχεται ως αποτέλεσμα των επαφών του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου, και των υπευθύνων της Εταιρίας με στόχο τόσο την ένταξη των δημοτικών κτιρίων και των σχολείων της πόλης στο δίκτυο φυσικού αερίου, όσο και την εξυπηρέτηση των Ηρακλειωτών που θέλουν να αλλάξουν το σύστημα θέρμανσης στα σπίτια και τα καταστήματά τους.

Η δημιουργία του νέου σταθμού στα όρια της πόλης θα διευκολύνει την κάλυψη ακόμα περισσότερων περιοχών του Ηρακλείου, επισπεύδοντας την υλοποίηση των αιτήσεων των κατοίκων που θα θελήσουν να ενταχθούν στο δίκτυο της ΕΔΑ.

«Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε μια δημοτική αρχή που βρίσκει λύσεις και όχι δικαιολογίες. Μπορεί να μην έχουμε αρμοδιότητα και ευθύνη για την επέκταση του δικτύου, αναλαμβάνουμε όμως πρωτοβουλία για να διευκολύνουμε τις καταστάσεις προκειμένου να απαντηθεί το καθολικό αίτημα των δημοτών μας που θέλουν να δουν το φυσικό αέριο να έρχεται στην πόρτα τους», σχολιάζει ο Νίκος Μπάμπαλος.

Αφήστε μια απάντηση:

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × 4 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.