fbpx

Μέχρι σήμερα οι αιτήσεις για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Σήμερα είναι η τελευταία μέρα για την κατάθεση αιτήσεων για την συμμετοχή στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζώης» που αφορά στους παιδικούς σταθμούς.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα μπορούν να υποβληθούν μέχρι και απόψε τα μεσάνυχτα, 29 Ιουλίου 2016 στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.eetaa.gr ή ταχυδρομικώς στη διεύθυνση : Μυλλέρου 73-77 Αθήνα, τ.κ. 10436.

Οι προσωρινοί πίνακες των επιτυχόντων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. στις 17 Αυγούστου 2016.

Ενστάσεις από τους δικαιούχους μπορούν να υποβληθούν μεταξύ 18 και 22 Αυγούστου 2016.

Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. στις 24 Αυγούστου 2016.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΕΤΑΑ το φετινό πρόγραμμα φιλοξενίας διαφοροποιείται αισθητά σε σχέση με το περσινό καθώς έχει ως στόχο την εξυπηρέτηση όσον το δυνατόν περισσότερων οικογενειών.
Οι λόγοι που επέβαλλαν τις αλλαγές στο πρόγραμμα είναι το γεγονός ότι κατά την προηγούμενη χρονιά περίπου 14.000 παιδιά από νοικοκυριά με εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας δεν έλαβαν την χρηματοδότηση, Το παραπάνω πρόβλημα προέκυψε λόγω της δομής του παλιού προγράμματος και δεν οφείλονται σε αμέλεια της ΕΕΤΑΑ που είναι ο διαχειριστικός φορέας.

Φέτος πρέπει να σημειωθεί ότι δεν υφίσταται μείωση προϋπολογισμού, το αντίθετο μάλιστα, αφού είναι πλέον πιθανό να υπάρξει αύξηση των πόρων που θα διατεθούν. Κατά τη σχολική χρονιά 2015-2016, οι δαπάνες του προγράμματος διαμορφώθηκαν σε 175 εκατ. ευρώ, ενώ το έσοδο κάθε δομής από κάθε μεμονωμένο voucher-αξία τοποθέτησης, ανήλθε στο ύψος που προσδιορίζει η νέα ΚΥΑ. Όπως τονίστηκε και στην κοινή συνέντευξη Τύπου των αρμόδιων υπουργών, η τελική δαπάνη της δράσης, κατά την σχολική χρονιά 2016-2017, ενδέχεται να ξεπεράσει τα 175 εκατ. €. Και αυτό λόγω της δέσμευσης της Κυβέρνησης να χορηγηθεί το voucher στο σύνολο των νοικοκυριών με εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας και στο σύνολο των νοικοκυριών με πρόσωπα με αναπηρία, ανεξαρτήτως της δημοσιονομικής επίπτωσης που μπορεί να έχει η επίτευξη αυτού του στόχου. Υπενθυμίζουμε ότι, από τα 175 εκατομμύρια ευρώ, τα 95 εκατομμύρια προέρχονται από το νέο ΕΣΠΑ και τα υπόλοιπα από εθνικούς πόρους.

Πιο συγκεκριμένα, για το σχολικό έτος 2015 – 2016 :
– όλα τα νοικοκυριά με εισόδημα μικρότερο από το κατώφλι της φτώχειας, όπως αυτό έχει ορισθεί από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το έτος 2015, (4.512 ευρώ), θα λάβουν την σχετική ενίσχυση (αξία τοποθέτησης/voucher),
– όλα τα νοικοκυριά με άτομα με αναπηρία θα λάβουν την σχετική ενίσχυση, προκειμένου τα άτομα αυτά να λάβουν μια θέση στα ΚΔΑΠ- ΜΕΑ ή σε δομές ολοκληρωμένης φροντίδας.
– θα αυξηθούν οι δυνατότητες επιλογής των γονέων ως προς τους παιδικούς σταθμούς,
– θα διατηρηθεί ο ίδιος αριθμός ενισχυόμενων οικογενειών/παιδιών, χωρίς παράλληλα ν’αλλάζουν τα ηλικιακά όρια με βάση τα οποία οι ωφελούμενοι/παιδιά εντάσσονται στο πρόγραμμα.
– θα απλοποιηθούν ριζικά οι διαδικασίες υλοποίησης/πληρωμής και θα διασφαλιστεί η μηνιαία καταβολή των δόσεων.

Ίσως σας ενδιαφέρει

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης παρέλαβε τα πρώτα αντικείμενα κυκλικής οικονομίας από τη Henkel Hellas

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης παρέλαβε τα πρώτα αντικείμενα κυκλικής οικονομίας, στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *