Μένουμε σπίτι : Δευτέρα 18/05/2020

Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

 

Μέσα από το νέο πρότζεκτ της Στέγης με τίτλο «ENTER», καλλιτέχνες ανά τον κόσμο ετοίμασαν νέα έργα, φτιαγμένα στην περίοδο της καραντίνας, μέσα σε μόλις 120 ώρες. Δείτε σήμερα το «Λάλκα» από την Λένα Κιτσοπούλου, η οποία, σε υψόμετρο 1.400 μ., συνειδητοποιεί πολλά για την επιβίωση του ανθρώπου μέσα σε ένα ζοφερό παγκόσμιο σύστημα!
Δείτε το εδώ.

 

 

Θέατρο Πορεία

 

Με το σύνθημα «Είμαστε όλοι εδώ» 46 καλλιτέχνες δημιουργούν, για το Θέατρο Πορεία, από ένα προσωπικό βίντεο επί σκηνής, με αναγνώσεις λογοτεχνικών, θεατρικών έργων κ.α. Δείτε σήμερα τον ηθοποιό Χάρη Εμμανουήλ να διαβάζει τον «Επιτάφιο» του Περικλέους.
Δείτε το εδώ.

 

 

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

Δείτε σήμερα στις 18:30 μία διάλεξη live, με τίτλο «Οι πανδημίες στην ιστορία (14ος-21ος αιώνας): Από την πανώλη στον κορωνoϊό». Ο Κώστας Κωστής, διακεκριμένος ιστορικός, θα εξετάσει ιστορικά το επιδημικό φαινόμενο, τις επιπτώσεις του στον άνθρωπο αλλά και τις επιδράσεις που μπορεί να ασκήσει στην οικονομία, την κοινωνία αλλά και την πολιτική ζωή ενός τόπου.
Παρακολουθήστε τη διάλεξη εδώ. 

 

 

Ίδρυμα Ωνάση

 

Δείτε σήμερα τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεώργιου Βιζυηνού, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Ξανθόπουλου, ένα έργο-ύμνος στη φιλία και τον άνθρωπο, αλλά και πολλές άλλες παραστάσεις που είναι διαθέσιμες για online παρακολούθηση.
Βρείτε τα εδώ.

 

Μέσω της πλατφόρμας «zoom»

 

Η Έλλη Παπακωνσταντίνου δημιουργεί μια ψηφιακή παράσταση με τίτλο «Antigone Test Ι this is Me in my Room». Το κείμενο στηρίζεται στα «Ίχνη της Αντιγόνης» ένα από τα γνωστότερα έργα της σπουδαίας σύγχρονης Σουηδής Χριστίνας Ουζουνίδη που αντλεί από τον αρχαιοελληνικό μύθο της Αντιγόνης και μιλά για την έμφυλη διαχρονική βία και την κατασκευή της έμφυλης ταυτότητας. Η παράσταση κάνει πρεμιέρα σήμερα στην πλατφόρμα του «zoom» στις 19.15. Για να αγοράσετε το εισιτήριο σας και να δείτε την παράσταση, μπείτε εδώ.

 

Leave a Comment

one × four =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.