Μετά τις εκλογές τα οριστικά αποτελέσματα της 3Κ/2018 – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των υποψηφίων την Πέμπτη

Την εβδομάδα 3 με 9 Ιουνίου, δηλαδή μετά το β΄γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών  αναμένεται να ανακοινωθούν τα οριστικά αποτελέσματα της προκήρυξης 3Κ/2018, για 8.166 προσλήψεις στους δήμους.

Αν και ο στόχος του ΑΣΕΠ ήταν να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα την τρέχουσα εβδομάδα, ωστόσο αυτό δεν επιτεύχθηκε καθώς  κατά τον 14ο γύρο ελέγχου απέμειναν 30 θέσεις ΔΕ ακάλυπτες,  με αποτέλεσμα να χρειαστεί νέος γύρος ελέγχου για την πλήρωσή τους. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του ΑΣΕΠ, δεν επιθυμεί να συμπέσει και να συσχετιστεί  η ανακοίνωση των οριστικών πινάκων με τις εκλογικές διαδικασίες. Ως εκ τούτου στόχος είναι η ανακοίνωση των οριστικών πινάκων να γίνει τη εβδομάδα μετά το β΄ γύρο των εκλογών, ήτοι από 3 έως 9 Ιουνίου.

Η καθυστέρηση ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων έχει πυροδοτήσει την αντίδραση της συλλογικότητας «Υποψήφιοι της Προκήρυξης 3κ/2018». Με ανάρτησή τους στο f/b, εγκαλούν το υπουργό Εσωτερικών Αλ. Χαρίτση, και όχι το ΑΣΕΠ,  για «αδιαφορία σε όλα τα δίκαια αιτήματά μας», ότι «λειτουργεί υπέρ του πελατειακού κράτους και των ελαστικών σχέσεων εργασίας που δυστυχώς διαχρονικά έχουν οικοδομηθεί στην ελληνική κοινωνία, κρατώντας σε ομηρία όλους τους συμμετέχοντες του εν λόγω διαγωνισμού, όσο και άλλους πολίτες που έχουν ανάγκη για εργασία».

»Αδιαφορεί για τους χιλιάδες υποψηφίους της αξιοκρατικής προκήρυξης 3κ/2018 που παραμένουν στην ανεργία και στην αγωνία γνωρίζοντας ότι εργάζονται στις θέσεις αυτές άλλοι εργαζόμενοι που δεν το δικαιούνται, με παράτυπους τρόπους».

Καλεί δε όλους τους υποψήφιους την Πέμπτη, 23 Μαΐου, στις 14.00 σε συγκέντρωση στο υπουργείο Εσωτερικών.

Leave a Comment

2 × four =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.