Μέτρα για την στήριξη του πολιτισμού από τη ΕΕ

Επέκταση των ευρωπαϊκών κονδυλίων για όλα τα πολιτιστικά προϊόντα, με ευρύτερη στόχευση στην πολιτιστική κληρονομιά και στη σύγχρονη τέχνη, αλλά και την δημιουργία νέων χρηματοδοτικών εργαλείων που θα παρέχουν «επιχορηγήσεις έκτακτης ανάγκης», πρότεινε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, κατά την τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ομολόγων της,  που πραγματοποιήθηκε χθες, με θέμα «Κορονοϊός (COVID-19) και πολιτιστικοί και δημιουργικοί τομείς: Αντίκτυπος, καινοτομία και σχεδιασμός για μετά την κρίση».
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, η κ. Μενδώνη αναφέρθηκε αναλυτικά στα μέτρα και στις δράσεις που μπορούν, βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα, σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, να ενισχύσουν, με βιώσιμο τρόπο, την ανθεκτικότητα των πολιτιστικών και δημιουργικών τομέων και ζήτησε από τους ομολόγους της «να πιέσουν όλοι μαζί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διαθέσει ικανό μέρος της δέσμης μέτρων έκτακτης ανάγκης, ύψους 25 δισ. ευρώ, ειδικά για τον πολιτιστικό και τον δημιουργικό τομέα».

Leave a Comment

two × 4 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.