Κυριακή, 25 Μαΐου, 2025
  • Ο Σταθμός
  • Δήμος Ηρακλείου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
Επικοινωνία 94FM
ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
No Result
View All Result
Επικοινωνία 94FM
Home Ηράκλειο

Να προχωρήσει το συντομότερο η διάνοιξη της Κύμης – Για πρώτη φορά παρουσίαση στοιχείων

από Γιώργος Μισιάκας
Πριν 7 έτη
σε Ηράκλειο
Share on FacebookShare on Twitter

Την επιτακτική ανάγκη να προχωρήσει όσο το δυνατό συντομότερα η διάνοιξη της λεωφόρου Κύμης έως την Εθνική Οδό προκειμένου να λυθεί αποτελεσματικά και οριστικά το πρόβλημα της έντονης διαμπερούς κυκλοφορίας οχημάτων που διασχίζει την ευρύτερη περιοχή, διαπίστωσαν, για ακόμα μια φορά, ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, και ο δήμαρχος Λυκόβρυσης Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, σε συνάντηση που πραγματοποίησαν στο δημαρχείο Ηρακλείου καθορίζοντας τα επόμενα βήματα της κοινής τους διεκδίκησης.

Πλέον στα χέρια τους οι δήμαρχοι έχουν ακόμα ένα «όπλο» που ενισχύει την επιχειρηματολογία τους: την μελέτη που εκπονεί ο Σύνδεσμος για την Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων μετρώντας τα κυκλοφοριακά φορτία της Κύμης και πώς αυτά διαχέονται στις γύρω πόλεις. Τα πρώτα αποτελέσματα της μελέτης, τα οποία προέκυψαν από ενδελεχείς μετρήσεις μέσα στους τελευταίους μήνες, παρουσίασαν στους δύο δημάρχους ο πρόεδρος του ΣΒΑ, Γιώργος Κουράσης, και ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου, Παύλος Καμάρας.

Σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία, τόσο το Ηράκλειο Αττικής, όσο και η Πεύκη υποδέχονται τεράστια φορτία με κατεύθυνση, κυρίως, από και προς το κέντρο της Αθήνας, φορτία που επιβαρύνουν τις γειτονιές αμιγούς κατοικίας που διαθέτουν οι δύο δήμοι.

Με την ολοκλήρωση της μελέτης, οι δήμαρχοι και ο ΣΒΑ θα δημοσιοποιήσουν το σύνολο των ευρημάτων θέτοντάς τα, παράλληλα, υπ’ όψιν του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ζητώντας από τον υπουργό να επισπευστούν οι διαδικασίες για την διάνοιξη της Κύμης, έργο που, άλλωστε, και το Υπουργείο και η Περιφέρεια Αττικής αλλά και οι γύρω δήμοι συνομολογούν ότι πρέπει να προχωρήσει, πόσο μάλλον όταν είναι επικείμενη στα επόμενα χρόνια η λειτουργία της γραμμής 4 του μετρό, ανοίγοντας νέο σταθμό μετρό στο Γαλάτσι, στην συνέχεια της Κύμης.

«Για αυτό και το έργο πρέπει να προχωρήσει άμεσα, το συντομότερο δυνατό. Αυτό που θέλουμε να καταλάβουν όλοι είναι πως η διάνοιξη της Κύμης είναι καθολικό αίτημα των δήμων και των πολιτών όλων των Βορείων Προαστίων. Θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε, ο κάθε δήμαρχος ξεχωριστά, σε αποσπασματικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Το μόνο που θα καταφέρναμε είναι να μεταφέρουμε το πρόβλημα ο ένας στον άλλο. Με τον συνάδελφο Τάσο Μαυρίδη θέλουμε το κοινό καλό των δήμων μας, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων. Για αυτό και ενώνουμε δυνάμεις, δίνοντας ισχύ στην διεκδίκησή μας», σχολιάζει ο Νίκος Μπάμπαλος.

Ο Τάσος Μαυρίδης δήλωσε από την πλευρά του: «Όπως είπε και ο συνάδελφος Νίκος Μπάμπαλος, οι δύο Δήμοι ενώνουμε δυνάμεις, προκειμένου να προχωρήσει το έργο της διάνοιξης της Λεωφόρου Κύμης. Η μελέτη που εκπονεί ο ΣΒΑΠ και η οποία μετρά τα κυκλοφοριακά φορτία της Λεωφόρου Κύμης και πώς αυτά διαχέονται στις γύρω πόλεις αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο όπλο. Ο στόχος μας είναι να είμαστε έτοιμοι όλοι οι Δήμοι της περιοχής για τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται με την επέκταση της γραμμής 4. Για αυτό θα έχουμε στενή συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου».

Προηγ.

Εγκαίνια για το δεύτερο ΚΕΠ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Επόμ.

Μαρία Τριανταφύλλου στο Briefing: ”Έχω τις αμφιβολίες μου για τις δημοσκοπήσεις”

Επόμ.

Μαρία Τριανταφύλλου στο Briefing: ''Έχω τις αμφιβολίες μου για τις δημοσκοπήσεις''

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Τώρα στον αέρα

  • 94fm Eclectic Music
    00:00 - 23:59

Ροή ειδήσεων

Επεκτείνεται και στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές η δυνατότητα consent μέσω gov.gr και Gov.gr Wallet

Επεκτείνεται και στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές η δυνατότητα consent μέσω gov.gr και Gov.gr Wallet

23/05/2025
Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στον Αυλώνα

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στον Αυλώνα

23/05/2025
Κ. Μητσοτάκης: Πάνω από 10.000 έχουν βρει εργασία μέσα από τις «Ημέρες Καριέρας»

Κ. Μητσοτάκης: Πάνω από 10.000 έχουν βρει εργασία μέσα από τις «Ημέρες Καριέρας»

23/05/2025

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ LIVE

Επικοινωνία 94fm
Επικοινωνία 94fm
LIVE

Το περιοδικό του Επικοινωνία | Τεύχος 14

Facebook Instagram Youtube

Ο Επικοινωνία 94FM, το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ηρακλείου Αττικής, είναι από τους πρώτους σταθμούς που εξέπεμψαν με την απελευθέρωση της ραδιοφωνίας το 1989.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

  • Διαύγεια
  • Ε.ΔΗ.Ρ.Τ.Μ.Μ.Ε
  • Διαφημιστείτε στον 94fm
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Cookies

Μέλος της ΕΔΗΡΤΜΜΕ

Εγγραφή στο Newsletter

Copyright © 2024 94fm.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
No Result
View All Result