Ένα σημαντικό έργο για την ενίσχυση του μαζικού αθλητισμού και την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών του Δήμου Κορυδαλλού, ύψους 8.389.840 ευρώ, προχωρά με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής. Οι νέες αθλητικές εγκαταστάσεις θα δημιουργηθούν σε ένα από τα πλέον κεντρικά σημεία της πόλης, ικανοποιώντας έτσι ένα μακροχρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.
Συγκεκριμένα, πρόκειται να κατασκευαστούν κλειστό γυμναστήριο – κολυμβητήριο και δύο γήπεδα αντισφαίρισης, δίπλα από το αθλητικό κέντρο «Θεόδωρος Πούτος», στην περιοχή των πρώην γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, μετά και από την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης από την Περιφέρεια Αττικής, τον δήμο και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Η λειτουργία του Κολυμβητηρίου θα  είναι καθοριστική  για την προώθηση του μαζικού αθλητισμού, λόγω της πλήρους έλλειψης κάθε αντίστοιχης υποδομής στην περιοχή, ενώ η κατασκευή των γηπέδων αντισφαίρισης θα συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη του αθλήματος. Οι νέες εγκαταστάσεις, εκτός από την εξυπηρέτηση των πολιτών που επιθυμούν να αθληθούν, θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη νέων αθλητικών τμημάτων όλων των ηλικιών από τους υφιστάμενους καθώς και νέους συλλόγους.
Ειδικότερα, πρόκειται να κατασκευαστούν:
–    Κλειστό γυμναστήριο – κολυμβητήριο με επιφάνεια κάλυψης 1.570,98 τ.μ., σε 3 στάθμες και  κερκίδες δυναμικότητας 225 θεατών. Στο υπόγειο θα  βρίσκονται οι Η/Μ εγκαταστάσεις, στο ισόγειο η είσοδος και το κυλικείο και στην τρίτη η είσοδος των αθλητών, η πισίνα και τα αποδυτήρια
–    Δύο γήπεδα αντισφαίρισης με περίφραξη σύμφωνα με τις προδιαγραφές της ΓΓΑ για το άθλημα.
–    Κατασκευές στον περιβάλλοντα χώρο (περιφράξεις, θέσεις στάθμευσης, πύλες εισόδου – εξόδου αθλητών και θεατών με έμφαση στην απρόσκοπτη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία, κλίμακες, ράμπες και διάδρομοι κυκλοφορίας, υπόγεια δεξαμενή ομβρίων και φυτεύσεις).

Αφήστε μια απάντηση:

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 − two =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.