Νίκος Μπάμπαλος στον 94.0 και τις Δημοτικές Διαπλοκές: ”Η εικόνα της πόλης είναι σαφώς καλύτερη!”

«Ξεκινήσαμε, συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να αλλάξουμε την εικόνα της πόλης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Νίκος Μπάμπαλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Επικοινωνία 94FM και την εκπομπή «Δημοτικές Διαπλοκές».

Καταρχήν, ο κ. Μπάμπαλος αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο Κλεισθένης 1 του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο αναμένεται από στιγμή σε στιγμή στη Βουλή προς ψήφιση, εκφράζοντας την σταθερή του θέση υπέρ της απλής αναλογικής, αλλά με εξασφάλιση της διοικητικής κυβερνησιμότητας.

«Προφανώς είμαστε από θέση και άποψη υπέρ της απλής αναλογικής. Έχουμε μια πάγια θέση και ποιος μπορεί να αμφισβητήσει ή να διαφωνήσει ότι είναι ένα δίκαιο εκλογικό σύστημα, αλλά αυτό θα πρέπει να εξασφαλίζει και την κυβερνησιμότητα στους δήμους», τόνισε ο Νίκος Μπάμπαλος.

Ο ίδιος παραδέχτηκε και τις ευθύνες της ίδιας της αυτοδιοίκησης στο διάλογο, που έγινε και δεν έγινε με το υπουργείο Εσωτερικών, υπογραμμίζοντας τα εξής:

«Αν με ρωτήσετε αν έχει ευθύνες και η Αυτοδιοίκηση, προφανώς υπάρχουν ευθύνες και στην Αυτοδιοίκηση και θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι πρώτον αξίωμα δεν μπορεί η αυτοδιοίκηση να είναι ο φτωχός συγγενής του Κράτους και δεύτερον δεν μπορεί οι αυτοδιοικητικοί να επενδύουν για την προσωπική τους προβολή ή την πολιτική τους ανέλιξη στη λογική της αντιπολίτευσης κατά μέτωπο, απέναντι στην εκάστοτε Κυβέρνηση ή στον ανοιχτό πόλεμο κατά του υπουργείου εσωτερικών, όποιος και είναι αυτός. Νομίζω ότι χρειάζεται μέτρο, σύνεση, λογική, για να πάνε λίγο διαφορετικά τα πράγματα στην Ελλάδα».

Κάνοντας μία προσομοίωση της σημερινής σύνθεσης του δημοτικού συμβουλίου σε συνθήκες απλής αναλογικής, ο κ. Μπάμπαλος ξεκαθάρισε πως χωρίς αλλαγή κουλτούρας, δεν μπορεί να επιτευχθεί καμία σύγκλιση…!

«Απαιτούνται συναινέσεις και στις συναινέσεις αυτές θα πρέπει να προστρέχει και η Διοίκηση και η αντιπολίτευση, ο καθένας από το θεσμικό του ρόλο, σε ουσιαστικές συγκλίσεις, αλλά εκείνο το οποίο μου δημιουργεί μεγάλες επιφυλάξεις είναι ότι η μέχρι σήμερα διαδρομή, δεν θέλω να κρίνω το παρόν δημοτικό συμβούλιο, η μέχρι σήμερα διαδρομή στα κοινά και έχω μια αρκετά μεγάλη διαδρομή και ως δημοτικός σύμβουλος, μου επιτρέπει να πω ότι εάν έχουμε το ίδιο μυαλό και την ίδια πρακτική που είχαμε μέχρι σήμερα, αυτό δεν μας επιτρέπει ουσιαστική σύγκλιση. Αν αλλάξουμε περπατησιά, τότε μπορούμε να δούμε τα πράγματα διαφορετικά», ήταν τα λόγια του δημάρχου.

Όσον αφορά την καθαριότητα, ο Νίκος Μπάμπαλος δήλωσε ικανοποιημένος σε μεγάλο βαθμό από την αποτελεσματικότητα της υπηρεσίας και απέδωσε τα εύσημα στους εργαζόμενους.

«Η εικόνα της πόλης είναι καλή, σαφώς είναι καλύτερη από το παρελθόν, δεν είναι στα επιθυμητά όρια που θέλουμε, όμως προσπαθούμε καθημερινά εργαζόμενοι, προϊστάμενοι, διευθυντές, αντιδήμαρχος, δημοτική ομάδα, δημοτική αρχή και εγώ προσωπικά», σημείωσε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής.

Τέλος, για το κυκλοφοριακό ο κ. Μπάμπαλος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι μέχρι το τέλος της τρέχουσας θητείας θα έχουν ολοκληρωθεί οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για την ανάπλαση της λεωφόρου Ηρακλείου, ούτως ώστε η επόμενη δημοτική αρχή να το ξεκινήσει. Για τη δε υπογειοποίηση της Μελίνας Μερκούρη, ο δήμαρχος υπογράμμισε πως οι προμελέτες δείχνουν ότι το έργο μπορεί να γίνει, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθησή του ότι το Σεπτέμβρη θα είναι έτοιμες και οι οριστικές μελέτες.

Ακούστε ολόκληρη τη  συνέντευξη του Νίκου Μπάμπαλου στο παρακάτω link:

Leave a Comment

five − four =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.