Ειδικές «πράσινες γωνιές» με νέους κάδους συμβατικών απορριμμάτων και ανακύκλωσης δημιούργησε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Τα νέα συστήματα τοποθετήθηκαν και θα τοποθετηθούν σε στρατηγικά σημεία της πόλης (πλατείες και άλλους κοινόχρηστους χώρους) για να γίνει πιο λειτουργική η συγκέντρωση των απορριμμάτων και των ανακυκλώσιμων υλικών, αλλά και πιο καλαίσθητη η εικόνα στα πολυσύχναστα σημεία της πόλης.

Οι «πράσινες γωνιές» αποτελούνται από σύγχρονα συστήματα κάδων που σφραγίζουν ασφαλέστερα από τους παραδοσιακούς, απομονώνοντας αποτελεσματικότερα τα απορρίμματα. Στο επάνω μέρος του δε φιλοξενούν οπές στις οποίες τοποθετούνται φυτά αφενός δημιουργώντας μια σαφώς καλύτερη εικόνα, αφετέρου στέλνοντας το μήνυμα ότι τα αστικά σκουπίδια δεν είναι απαραίτητο μια… βρώμικη υπόθεση.

Λεπτομέρειες για το θέμα έδωσε ο αντιδήμαρχος Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής Νίκος Σπυρόπουλος στον Επικοινωνία 94FM και τις ”Δημοτικές Διαπλοκές”.

Αφήστε μια απάντηση:

Please enter your comment!
Please enter your name here

13 + 18 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.