Την αγάπη τους για τα ζώα και την φύση απέδειξαν για ακόμα μια φορά οι Ηρακλειώτες δίνοντας το παρών στην φετινή γιορτή που ετοίμασε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων στο πρώτο Πάρκο Σκύλων, το οποίο η δημοτική αρχή δημιούργησε για τους… τετράποδους κατοίκους της πόλης και τους ιδιοκτήτες του. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η γιορτή για τα ζώα είχε διπλό σκοπό: αφενός να διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους με τη μουσική, τον χορό, το παιχνίδι και τις δραστηριότητες, αφετέρου, και πλέον σημαντικά, να φέρει τους φιλόζωους σε επαφή με εκπαιδευτές, κτηνίατρους και λοιπούς ειδικούς για τα κατοικίδια προκειμένου να δώσουν συμβουλές και οδηγίες για την αρμονική συμβίωση στο σπίτι και την βόλτα.

Συμβουλές όπως: πώς μπορεί να εκπαιδευτεί ένα κατοικίδιο και να υπακούει σε απλές εντολές που το κάνουν ιδανικό σύντροφο αλλά και σωστό φύλακα για την ασφάλεια του ιδιοκτήτη του, πώς μπορούμε να διακρίνουμε κοινές ασθένειες σε ένα ζώο, πώς μπορεί να μάθει να βγαίνει βόλτα χωρίς να ενοχλεί τους ανθρώπους ή τα αλλά ζώα και άλλα πολλά.

«Η αγάπη για τα ζώα μας κάνει καλύτερους ανθρώπους. Η φροντίδα για τα ζώα φανερώνει τον Πολιτισμό μας. Στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής, μέσα από το ολοκληρωμένο πρόγραμμα προστασίας για τα αδέσποτα, αλλά και το πρώτο Πάρκο Σκύλων που ανοίξαμε στην πόλη μας, προσπαθούμε να υπηρετήσουμε αυτές τις αρχές. Και με χαρά βλέπουμε ότι οι Ηρακλειώτες ανταποκρίνονται στις προσπάθειές μας βοηθώντας και εκείνοι: είτε υιοθετώντας ένα ζωάκι – πολλά προερχόμενα από το πρόγραμμα υιοθεσίας αδέσποτων του Δήμου – είτε δείχνοντας τον σεβασμό του στην φύση, στο περιβάλλον της πόλης», το μήνυμα του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου.

Αφήστε μια απάντηση:

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × five =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.