Ο Γρ. Κωνσταντέλλος στον 94.0 για τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού

Θετική διαγνώστηκε στον Κορωνοϊό εκπαιδευτικός που εργάζεται σε σχολεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, όπως ενημέρωσε η ίδια τη Δημοτική Αρχή καθώς και το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ, σε εξέταση που έκανε με δική της πρωτοβουλία, παρά το γεγονός ότι δεν έχει εμφανίσει κανένα σύμπτωμα, σε ιδιωτικό θεραπευτήριο μετά από ταξίδι της στο εξωτερικό.

Μετά από συνεννόηση της Δημοτικής Αρχής με τη διοίκηση του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής (ΟΑΠΠΑ) τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και τις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου αποφασίστηκε, πλέον του κλεισίματος των αθλητικών εγκαταστάσεων που αναφέρεται σε προηγούμενη ανακοίνωση, την αναστολή όλων των αθλητικών και πολιτιστικών προγραμμάτων του ΟΑΠΠΑ, καθώς και τη παραχώρηση εγκαταστάσεων και αιθουσών του Δήμου προς συλλόγους και σχολεία για τη διεξαγωγή μαζικών, πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων.

Παράλληλα, οι δομές των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π. ΜΕ.Α) εντάσσονται στις πάσης φύσεως εξωσχολικές δομές εκπαίδευσης και απασχόλησης και θα παραμείνουν κλειστές για τις επόμενες 14 ημέρες.

Ο Δήμος προμηθεύτηκε σήμερα 1.200 φιάλες του ενός λίτρου αντισηπτικού υγρού για όλες τις υπηρεσίες του Δήμου και καθιέρωσε ειδική διαδικασία διαχείρισης της ουράς στις υπηρεσίες προκειμένου να αποφεύγεται η συμφόρηση σε κλειστούς χώρους.

Η Δημοτική Αρχή προτρέπει ωστόσο τους Δημότες και ιδιαίτερα όσους ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου (ηλικιωμένοι, άτομα με επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό, ανοσοκαταστολή και χρόνιες νόσους όπως καρδιακή νόσο, αναιμία, σακχαρώδη διαβήτη, χρόνια νεφροπάθεια – αιμοκαθαιρόμενοι, νευρομυϊκά ή νευρολογικά νοσήματα καθώς και χρόνια αναπνευστικά προβλήματα όπως ΧΑΠ και βρογχικό άσθμα, εγκυμονούσες και θηλάζουσες) να τηρούν στο μέτρο του δυνατού όλα τα μέτρα πρόληψης και προσωπικής υγιεινής, όπως αυτά ορίζονται από τον Ε.Ο.Δ.Υ. και το αρμόδιο Υπουργείο και να απέχουν από τις άσκοπες μετακινήσεις και συναθροίσεις.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τα συναρμόδια Υπουργεία, τη διοίκηση του Ε.Ο.Δ.Υ και τις υγειονομικές μονάδες που λειτουργούν εντός της πόλης προκειμένου να μπορέσει η Δήμος να συνδράμει επικουρικά στην προσπάθεια αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορονωιού.

Στο πλαίσιο των ενεργειών για την αποφυγή της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2 και την προστασία της δημόσιας υγείας, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχει πάρει σειρά μέτρων πρόληψης, για τα οποία μίλησε ο δήμαρχος της πόλης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στον Επικοινωνία 94FM και τις Δημοτικές Διαπλοκές.

 

Leave a Comment

12 + nine =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.