Ν. Μπάμπαλος : «Χωρίς πανικό προστατευόμαστε από τον κορονοϊό»

Ενέργειες για την πρόληψη της έξαρσης του κορονοϊού, στο κομμάτι που αναλογεί στις δικές του δυνάμεις, κάνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Ήδη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της δημοτικής αρχής με τους διευθυντές των σχολείων της πόλης για να τονωθούν τα μέτρα προφύλαξης για τα παιδιά, τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν ήδη μπει σε εφαρμογή τους τελευταίους μήνες για την αντιμετώπιση της εποχικής γρίπης.

Όπως τόνισε στον Επικοινωνία 94FM και τις Δημοτικές Διαπλοκές ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος, ο Δήμος θα ενισχύσει την καθαριότητα και τις απολυμάνσεις των σχολικών κτιρίων, θα συνεχίσει να παρέχει αντισηπτικά σε μαθητές και προσωπικό, ενώ θα διανείμει το φυλλάδιο του Υπουργείου Υγείας στα παιδιά και, συνεπώς, στις οικογένειές τους με τις απαραίτητες οδηγίες για τα ατομικά μέτρα προστασίας.

Ακολούθως, ο δήμαρχος και η ομάδα διοίκησης συνάντησαν τους εργαζόμενους του Δήμου αφενός για να συντονιστεί η δράση του δημοτικού μηχανισμού με βάση το σχέδιο του νέου νομοθετικού πλαισίου, αφετέρου να ενημερωθεί το προσωπικό για τα μέτρα που οι ίδιοι πρέπει να εφαρμόζουν για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και, κυρίως, τους πολίτες με τους οποίους συναλλάσσονται.

Επιπροσθέτως ο Δήμος θα τοποθετήσει αφίσες σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος του Ηρακλείου για να μπορούν να πληροφορούνται όλοι τις συμβουλές ατομικών μέτρων προστασίας και προφύλαξης.

Μετά δε από απόφαση του Υπουργείου Υγείας με την οποία ακυρώνονται όλες οι εκδηλώσεις του τριημέρου, την Καθαρά Δευτέρα δεν θα πραγματοποιηθεί η γιορτή του Δήμου για τα Κούλουμα.

«Χωρίς να δημιουργήσουμε πανικό, συντονίζουμε τις ενέργειές μας για να προλάβουμε καταστάσεις και να αποφύγουμε τον κίνδυνο. Να είμαστε καλά ενημερωμένοι και να ακολουθούμε τις απλές οδηγίες ατομικής προστασίας για να εμποδίσουμε την εξάπλωση του ιού στην χώρα μας. Είναι στο χέρι όλων μας. Παραμένουμε σε επιφυλακή για να επέμβουμε όπου χρειαστεί».

 

Leave a Comment

9 + nineteen =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.