Επικαιρότητα

ΟΑΕΔ – ΕΠΑΝΟΔΟΣ: Μνημόνιο συνεργασίας για την εργασιακή επανένταξη κρατουμένων και αποφυλακισμένων

Πέντε δράσεις περιλαμβάνει το μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του ΟΑΕΔ και του Ν.Π.Ι.Δ. ΕΠΑΝΟΔΟΣ με στόχο την προετοιμασία επανένταξης των κρατουμένων και αποφυλακισμένων στην αγορά εργασίας.

Η συνεργασία αφορά την ανάπτυξη και υλοποίηση στοχευμένων δράσεων και προγραμμάτων, με στόχο την αποτελεσματική προώθηση στην απασχόληση ενηλίκων και ανηλίκων προκειμένου να επιτευχθεί η τοποθέτησή τους σε θέσεις εργασίας.

Ειδικότερα, ο σχεδιασμός των δύο φορέων, περιλαμβάνει:

Προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης σε εργαστήρια εντός καταστημάτων κράτησης με σκοπό την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των κρατουμένων για την ενίσχυση της απασχολησιμότητάς τους και την ευκολότερη κοινωνική τους επανένταξη.

Ανάπτυξη μηχανισμού προώθησης των αποφυλακισμένων σε συγκεκριμένες ειδικότητες στην αγορά εργασίας, σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά τους και τις ανάγκες των επιχειρήσεων, καθώς και ενημέρωση επιχειρήσεων και αποφυλακισμένων σχετικά με την προσφορά και ζήτηση εργασίας στην αγορά εργασίας.

Δράσεις της Υπηρεσίας Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων του ΟΑΕΔ και της ΕΠΑΝΟΔΟΥ για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φυλακισμένοι, οι αποφυλακισμένοι και οι οικογένειές τους.

Ενημέρωση και προώθηση των αποφυλακισμένων από τα Γραφεία Εργασίας Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων του ΟΑΕΔ σε δράσεις συμβουλευτικής, επαγγελματικού προσανατολισμού, επιχειρηματικότητας, κατάρτισης και απασχόλησης.

Προετοιμασία και υποστήριξη των αποφυλακισμένων από την ΕΠΑΝΟΔΟ για την κοινωνική επανένταξή τους και παροχή ψυχοκοινωνικής και νομικής συμβουλευτικής κατά την διάρκεια της προσαρμογής τους στο εργασιακό περιβάλλον.

ΠΗΓΗ:Αθήνα984

Ίσως σας ενδιαφέρει

e-ΕΦΚΑ: Έναρξη λειτουργίας νέων τοπικών διευθύνσεων

Η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ προχωρά στη σύσταση νέων τοπικών διευθύνσεων, με την κατάργηση των παλαιών δομών και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.