Κάλεσμα στους επιχειρηματίες της πόλης  να συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανακύκλωσης που υλοποιείται στο Βύρωνα, απευθύνει ο Δήμος, δίνοντας τα βήματα που χρειάζονται με ένα χρήσιμο όσο και συνοπτικό ηλεκτρονικό οδηγό.

Τους ενημερώνει ότι,  ανακύκλωση είναι η επαναχρησιμοποίηση ενός υλικού που δεν χρειαζόμαστε , με πολλαπλά  οφέλη, μέσω της εξοικονόμησης πρώτων υλών, δημιουργίας θέσεων εργασίας, μείωσης του όγκου των απορριμμάτων, εξοικονόμησης χρημάτων .  «Δημιουργούμε νοοτροπία οικολογικής συνείδησης, βελτιώνουμε το περιβάλλον, συνεπώς και το βιοτικό μας επίπεδο», αναφέρει χαρακτηριστικά. Στον  συνοπτικό οδηγό τους εξηγεί τα βήματα για την σωστή ανακύκλωση, αλλά και ποια υλικά δεν ανακυκλώνονται:

Αναπτύσσουμε την ανακύκλωση κάνοντας  τις σωστές ενέργειες:

– Διπλώνουμε τις μεγάλες χάρτινες  συσκευασίες και τα χαρτόκουτα ώστε να καταλάβουν τον μικρότερο  δυνατό όγκο για εξοικονόμηση χώρου στους κάδους ανακύκλωσης χαρτιού.

-Δεν ανακυκλώνονται:

  • cd / dvd
  • πλαστικά καλαμάκια
  • μαχαιροπήρουνα, κούκλες, παιχνίδια, ρούχα, παπούτσια, πλαστικές
  • καρέκλες-τραπέζια, ρολά, φελιζόλ (πολυστερίνη)
  • και φυσικά όλα τα οργανικά σκουπίδια

-Στους κάδους χαρτιού δεν ρίχνουμε χαρτόκουτα ποτών, χυμών ή γάλακτος, τύπου τετραπάκ που ανήκουν στην κατηγορία του πλαστικού.

Τα οφέλη από αυτή τη διαδικασία είναι τα εξής: Από ένα τόνο ανακυκλωμένου χαρτιού, εξοικονόμηση ενέργειας και νερού κατά 40-50%, μείωση ατμοσφαιρικής ρύπανσης κατά 72%,  διάσωση 19-22 δέντρων.

Αφήστε μια απάντηση:

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + five =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.