Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων της Σουπερλίγκας, καθώς πλέον η κάθε μια θα είναι αναγκασμένη να κάνει απευθείας διαπραγμάτευση με το τηλεοπτικό κανάλι, που θα προβάλει τους αγώνες της στο πρωτάθλημα.

Η Nova άσκησε το μονομερές δικαίωμά της για τον πρόωρο τερματισμό της Σύμβασης Κεντρικής Διαχείρισης μεταξύ του συνδρομητικού καναλιού και των 15 ΠΑΕ της Σουπερλίγκας για την αγωνιστική σεζόν 2018-19. Η τρέχουσα αγωνιστική σεζόν, ωστόσο, θα ολοκληρωθεί κανονικά χωρίς καμία αλλαγή.

Η Nova θα κινηθεί πλέον προς την κατεύθυνση της υπογραφής διμερών συμβάσεων στα πρότυπα του «μοντέλου ΠΑΟΚ» το οποίο λειτουργεί από το καλοκαίρι του 2017 και ισχύει και για την αγωνιστική σεζόν 2018-2019.

To ύψος των διμερών συμβάσεων που θα συνάψει η Nova με τις ΠΑΕ, θα είναι προσαρμοσμένο στα σημερινά οικονομικά δεδομένα της ελληνικής τηλεοπτικής αγοράς και σε καμία περίπτωση δεν θα περιλαμβάνει και τις 16 ομάδες.

Εξάλλου πριν από δύο χρόνια είχε προτείνει στη Σουπερλίγκα τη μείωση των ομάδων από 16 σε 12 καθώς και την ανάδειξη του πρωταθλητή μέσω των play offs. Σε ανάλογα συμπεράσματα κατέληξε και έρευνα διεθνών συμβουλευτικών οίκων που είχε παραγγείλει η ίδια η Σουπερλίγκα.

Όμως το καλοκαίρι του 2017 η Σουπερλίγκα αναίρεσε τη δική της απόφαση σχετικά με τη μείωση των ομάδων.

Η Nova, μάλιστα, ενημέρωσε ήδη τη λίγκα με έγγραφό της, ενώ ανακοίνωσε την απόφασή της και προς το Χρηματιστήριο Αθηνών με ανακοίνωση.

Είναι σαφές πως η κάθε ομάδα πλέον θα είναι υποχρεωμένη να διαπραγματεύεται μόνη της, ανάλογα με την ισχύ και το brand name που διαθέτει σε ένα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, όπου τα μεγέθη βαίνουν συνεχώς μειούμενα.

Ομάδες όπως ο Λεβαδειακός, ο Πανιώνιος, ο Απόλλων Σμύρνης, ο Πλατανιάς, θα έχουν σημαντικό πρόβλημα να επιτύχουν μια επωφελή συμφωνία για τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα το έσοδο που αποτελεί την (ίσως και μοναδική) βάση τους για τον ετήσιο προϋπολογισμό.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι σαφές πως θα βάλει του παράγοντες των ομάδων μπροστά σε πολλά διλλήματα για τον τρόπο με τον οποίο θα επιδιώξουν να ισοσκελίσουν τα χρήματα που θα χάσουν από τις απευθείας διαπραγματεύσεις.

Μέχρι τώρα αρκούσαν οι μεγάλες ομάδες να «τρίξουν τα δόντια» τους και να εξασφαλίσουν θηριώδη συμβόλαια για όλες τις ομάδες, που έπαιρναν ένα γερό μερίδιο. Τώρα πλέον τα πράγματα αλλάζουν ριζικά…

Αφήστε μια απάντηση:

Please enter your comment!
Please enter your name here

thirteen + 6 =