Παντελής Ξυριδάκης: «θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές!»

Εκ νέου υποψήφιος για το δημαρχιακό θώκο Φιλοθέης-Ψυχικού θα είναι ο δήμαρχος Παντελής Ξυριδάκης στις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Επικοινωνία 94 FM και την εκπομπή Δημοτικές Διαπλοκές, αν και δεν έχει ακόμα ξεκινήσει να ασχολείται με τα εκλογικά, ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος δήμαρχος και το 2019.

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος και για να μην αφήσω οποιεσδήποτε παρερμηνείες δηλώνω πως θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Νομίζω πως έχω πράγματα να προσφέρω ακόμα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ξυριδάκης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε εκτενώς στη διοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη που επεξεργάζεται το Κυβερνητικό επιτελείο, υπογραμμίζοντας ότι καταρχήν θα πρέπει να διορθωθούν ορισμένες κραυγαλέες περιπτώσεις στο χωροταξικό, κυρίως επαρχιακών δήμων, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα θα πρέπει να δοθεί στο οικονομικό και στην καταστατική θέση των αιρετών.

«Τα οικονομικά των περισσότερων δήμων είναι άθλια! Δεν υπάρχει περίπτωση να μην καταρρεύσουν όλοι οι δήμοι μ’ αυτή την υποχρηματοδότηση», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Π. Ξυριδάκης.

Ακολούθως, δικαιολόγησε την αποχώρηση της ΚΕΔΕ από το διάλογο, από τη στιγμή που όπως ενημερώθηκαν οι δήμαρχοι, επρόκειτο περί συζήτησης κωφών…!

Για την εφαρμογή απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Ξυριδάκης υποστήριξε ότι δεν νομίζει να είναι κάποιος αντίθετος αν συνοδεύεται από κάποιες ασφαλιστικές δικλείδες για να λειτουργήσει το σύστημα.

Όσον αφορά τα τεκταινόμενα στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού, ο δήμαρχος σημείωσε πως παρά την κρίση γίνονται όλα όσα αφορούν στην καθημερινότητα των δημοτών, ενώ πρόσθεσε πως το μεγάλο στοίχημα της δημοτικής αρχής την παρούσα χρονική στιγμή είναι η αλλαγή 6500 λαμπτήρων με νέας γενιάς led, μέσω ΣΔΙΤ.

Τέλος, ο κ. Ξυριδάκης επισήμανε πως είναι σε απόλυτη εκκρεμότητα ο επανακαθορισμός των αντικειμενικών αξιών σε Φιλοθέη και Ψυχικό, μολονότι υπάρχουν 8(!) αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

«Δημοτικές Διαπλοκές» καθημερινά 10.00-12.00 στον Επικοινωνία 94FM. Με τους Δημήτρη Δημακόπουλο, Χρήστο Μαντζουράνη και Γιώργο Μισιάκα.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Ξυριδάκη στο παρακάτω link:

Leave a Comment

15 + 19 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.