Παράταση έως 30/6/2020 για τις δηλώσεις αδήλωτων τ.μ.

Παράταση στην προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων αδήλωτων τετραγωνικών, λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού, έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, μετά και από πιέσεις πολλών δημάρχων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΣ, λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού, παρατείνεται μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020, ο χρόνος κατάθεσης αίτησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Η διαδικασία αφορά αιτήσεις διόρθωσης τετραγωνικών για τα ακίνητα που -κατά το παρελθόν- δεν είχαν υποβληθεί επαρκείς δηλώσεις.

Η αρχική ημερομηνία έληγε στις 31 Μαρτίου αλλά το υπουργείο διαπιστώνοντας ότι υπάρχουν ουρές στα δημαρχεία από ηλικιωμένους πολίτες που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αποφάσισε να προχωρήσει στην παράταση βάζοντας την ίδια καταληκτική ημερομηνία που ισχύει και για τα αυθαίρετα.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που λειτουργεί από 27 Φεβρουαρίου, να υποβάλλουν, χωρίς κανένα απολύτως δικαιολογητικό, αίτηση για να γίνει διόρθωση ανάμεσα στα τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων τους που είναι δηλωμένα στο Ε9 και σε εκείνα βάσει των οποίων γίνεται η χρέωση των δημοτικών τελών καθώς και του τέλους ακίνητης περιουσίας.

Υπενθυμίζεται ότι για την υποβολή της διορθωτικής δήλωσης απαιτείται μόνον η ταυτοποίηση με τους κωδικούς που χρησιμοποιούνται για την είσοδο στο Taxis.

Η απόφαση για παράταση περιλαμβάνεται ύστερα από απόφαση του υπουργού Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκου, στην ΠΝΠ που θα εκδοθεί σήμερα για τα μέτρα πρόληψης για τον κορωνοϊό και τις ρυθμίσεις για λειτουργία του δημοσίου.

 

Leave a Comment

nine − six =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.