Δεν υφίσταται κανένας περιορισμός του ανταγωνισμού σε διαγωνισμούς της Περιφέρειας Αττικής, αντίθετα «τίθενται κανόνες και εχέγγυα ποιότητας, δηλαδή διασφαλίζονται συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού», επισημαίνει ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Χρήστος Καραμάνος, απαντώντας σε δημοσιεύματα που προήλθαν από ανακοίνωση του Γιάννη Σγουρού.

Ο κ. Καραμάνος αναφέρει ότι η Περιφέρεια Αττικής προωθεί ένα πρόγραμμα πέντε διαγωνισμών, συνολικού προϋπολογισμού 88 εκατομμυρίων ευρώ, στον τομέα της οδικής ασφάλειας «για πρώτη φορά στην Αττική» και ήδη δημοσιεύθηκε η διακήρυξη του πρώτου διαγωνισμού ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ και σύντομα ακολουθούν και οι υπόλοιποι.
Στους διαγωνισμούς αυτούς, σημειώνει ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, περιλαμβάνονται οι αναγκαίοι όροι ώστε οι εργασίες να εκτελούνται ποιοτικά «και να σταματήσουν επιτέλους τα φαινόμενα των κακοτεχνιών, που πολλές φορές συμβαίνουν μόλις μικρό χρονικό διάστημα μετά την εκτέλεση των έργων».
Ο όρος που ορίζει ο διαγωνισμός ότι το συγκρότημα παραγωγής ασφαλτοσκυροδέματος δεν θα πρέπει να απέχει πάνω από 40 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, τέθηκε διότι «μεγαλύτερος χρόνος μεταφοράς βλάπτει την ποιότητα του ασφαλτικού υλικού», διευκρινίζει ο κ. Καραμάνος, ο οποίος δηλώνει ότι ο χιλιομετρικός περιορισμός καλύπτει όλη την Αττική και τμήματα των γειτονικών νομών.
«Όσοι αδιαφόρησαν για τα θέματα της οδικής ασφάλειας, όσοι έβγαλαν κατά κόρον διαγωνισμούς με σύστημα “ Μελέτη-Κατασκευή” και απέκλειαν πλειάδα διαγωνιζομένων, ας μην προσπαθούν να διαγράψουν το παρελθόν τους με fake news», τονίζει ο κ. Καραμάνος.
Στην ανακοίνωσή του ο κ. Σγουρός είχε καταγγείλει ότι ο χιλιομετρικός περιορισμός που θέτει ο διαγωνισμός είναι πρωτοφανής όρος, που περιορίζει τον ανταγωνισμό και ζήτησε την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων.

Αφήστε μια απάντηση:

Please enter your comment!
Please enter your name here

seven + thirteen =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.