Με 11,82 εκατομμύρια ευρώ θα χρηματοδοτηθούν δεκάδες νέες τουριστικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο πλαίσιο των στοχευμένων παρεμβάσεων για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και ειδικότερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που προωθεί η Περιφέρεια Αττικής.

Συγκεκριμένα, θα χρηματοδοτηθούν 76 νέες τουριστικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ποσό ενίσχυσης από 40.000 έως 200.000 ευρώ ανά επιχείρηση, μέσω του σχετικού άξονα του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2014 – 2020» και της πρόσκλησης «Ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων», την πράξη ένταξης της οποίας υπέγραψε η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.
Πρόκειται για μια στρατηγική επιλογή της Περιφέρειας Αττικής η οποία εδώ και τέσσερα χρόνια δίνει συστηματικά έμφαση στην καινοτόμο επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια, προκρίνοντας στρατηγικές συνέργειες με φορείς δημόσιας και ιδιωτικής επιχειρηματικότητας.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση έρχεται να συμπληρώσει τις πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Αττική, όπως η πρόσφατη στήριξη, με πόρους του ΠΕΠ Αττικής, συνεργατικών σχηματισμών (clusters) καινοτομίας με συνολικό προϋπολογισμό 6,6 εκατομμύρια ευρώ, καθώς και η συμμετοχή στο Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙ με πόρους ύψους 50 εκατομμύρια ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση:

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 − 4 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.